24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur destinarà 370.000 euros a mantenir les vies públiques i les zones verdes

Els serveis de les vies s'han adjudicat a Señales Girod SL i el de zones verdes a Jardins Arnau i José Pretel

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ha acordat destinar prop de 370.000 euros als serveis de manteniment i conservació de les vies públiques i de jardineria en zones verdes del terme municipal. 

El regidor de Serveis i Obres, Francesc Pilsà ha afirmat que “el principal objectiu no és altre que tenir els espais públics en una situació d’excel·lència“. Per això, els dos serveis s’han licitat a través de l’adjudicació del manteniment de les vies públiques a Señales Girod SL i el de les zones verdes, que es dividia en tres lots, a Jardins Arnau i José Pretel. Els contractes establerts del servei de jardineria són de dos anys.

Pel que fa als serveis de l’empresa Señales Girod SL, el consistori ha marcat uns preus unitaris per actuació. Entre les tasques a desenvolupar pel que fa a manteniment i conservació de les vies públiques hi ha previstes feines relacionades amb la xarxa de sanejament, pavimentació, senyalització i informació, zones enjardinades i arbrat, muntatge d’escenaris per festes, mobiliari urbà, tanques i elements de protecció de l’espai públic i enllumenat públic. Aquest 2019, els serveis de manteniment i conservació compten amb una partida econòmica de 221.691 euros.

El servei de jardineria, en canvi, està dividit en tres lots on qualsevol empresa podia presentar-s’hi de manera individual, optant només a l’adjudicació de 2 lots. En el cas de Jardins Arnau, s’ha adjudicat el lot del Parc de l’Arbreda, rotonda, aparcaments de Sa Vinya, entrada del cementiri, parterre del Camp de Futbol i carrer Carles d’Homs. Tot això per un import de 87.120 euros. El lot del polígon industrial també ha estat per aquesta empresa i els diners destinats per aquest són 26.620 euros.

El tercer i darrer lot pertany a les platges Sa Tuna i Sa Riera. Aquest ha estat adjudicat a José Pretel per un preu de 34.110 euros.

Des de fa dos anys l’Ajuntament de Begur té concedit el servei de millora de les jardineres i perterres al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, que aposta per la integració de persones amb discapacitat de la comarca del Baix Empordà. Aquesta acció s’emmarca dins del pla de millora urbana del municipi que es va començar a aplicar amb el canvi de bancs i papereres que presentaven un estil més personalitzat pel que fa a l’imatge i al color.

Amb la concessió d’aquests serveis, el consistori espera poder tenir uns espais públics nets i aptes per a l’ús de qualsevol ciutadà o ciutadana del municipi.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -