6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La millora de les perspectives econòmiques defineix el Debat d’Economia de Begur 2023

La trobada empresarial, celebrada al Parador d'Aiguablava, ha comptat amb la ponència del president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, 'Una visió de l'actualitat des del Cercle d'Economia'.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La millora de les perspectives econòmiques ha estat un dels punts centrals del 15è Debat d’Economia de Begur, un acte organitzat per la Cambra de Comerç de Palamós i l’Ajuntament de Begur. La trobada empresarial, celebrada al Parador d’Aiguablava, ha comptat amb la ponència del president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, ‘Una visió de l’actualitat des del Cercle d’Economia‘. A l’acte també hi han assistit del president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; i l’alcaldessa de Begur, Maite Selva.

L’acte ha comptat amb l’assistència d’una vuitantena de persones del sector empresarial de la comarca amb la voluntat d’analitzar i intercanviar impressions sobre la situació econòmica actual i valorar quina és la millor manera de preparar les empreses per afrontar el futur.

Les perspectives a debat

Durant la ponència, Jaume Guradiola ha fet un recorregut per l’estat actual de l’economia mundial: ha destacat la tendència a la desglobalització i a l’autosuficiència, aspectes derivats de la pandèmia i la Guerra d’Ucraïna. També ha detallat l’efecte dominó que pot provocar el terratrèmol de Turquia en les eleccions que se celebraran aquest any al país. També ha destacat les diverses polítiques impulsades pel govern de Joe Biden a Estats Units o la reactivació, “més aviat que tard”, del mercat xinès.

Jaume Guardiola ha recalcat que ens trobem en un moment geopolític “molt complex”, condicionat, sobretot, per la Guerra d’Ucraïna i la crisi energètica. Tot i això, les perspectives en l’àmbit econòmic semblen millors de les que estaven previstes.

Centrant el debat en la Costa Brava, el ponent reconeix la importància que té el sector turístic per la zona. Al final, afirma, “que s’ha d’apostar per una millora de la qualitat i la modernització del sector”.

Mantenir la tendència a l’alça

Pol Fages reconeix que el Debat d’Economia de Begur serveix per reunir els empresaris i comentar els factors que influeixen en l’economia global, europea, catalana i, també, empordanesa. A més, destaca la presència de Jaume Guardiola, un ponent que ha fet aportacions molt interessants respecte al món econòmic.

És cert, explica Pol Fages, que l’any 2022 ha estat molt bo en l’àmbit econòmic. Però recorda que veníem de dos anys en què gairebé no hi havia hagut economia. Per això, reconeix que caldrà veure si la tendència a l’alça segueix o no. Recorda que aquests efectes es veuen afectats per un context sociopolític que no és favorable. Per això, des de la Cambra de Comerç de Palamós volen fer un acompanyament als empresaris de la zona.

Alguns dels sectors que poden créixer a la comarca i a Catalunya, segons explica el director de la Cambra de Comerç de Palamós, són el sector turístic, la indústria nàutica i la dels oficis o el petit artesà, entre d’altres.

L’alcaldessa de Begur destaca els beneficis d’aquest debat per una població com Begur. Maite Selva detalla que la feina conjunta entre el consistori i la Cambra de Comerç de Palamós ha permès organitzar actes com el 15è Debat d’Economia de Begur i portar ponents de primer nivell del món econòmic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -