16.2 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

Platja d’Aro és el segon municipi amb el preu per metre quadrat més elevat de la demarcació

Els preus de l'obra nova a Girona ciutat creixen un 1,3% el 2022 i arriben als 317.558 euros

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons l’estudi de l’Oferta d’Habitatge de Nova Construcció a Catalunya, que ha elaborat l’APCE, el preu per metre quadrat útil de mitjana a la demarcació es va situar en els 4.684 euros. Girona queda per darrera de Barcelona a nivell de preu per metre quadrat. Les dades d’aquest estudi surten de l’anàlisi dels principals municipis de la demarcació. Aquestes xifres revelen que la mitjana dels pisos de nova construcció a la demarcació són de 82,5 metres quadrats.

A la ciutat de Girona, durant el 2022 comprar un habitatge d’obra nova ha costat, de mitjana, 317.558 euros. Es tracta d’un 1,3% més que l’any anterior. Per contra, també ha crescut el nombre de metres quadrats que tenen els pisos. De mitjana, les noves construccions d’habitatges plurifamiliars tenen 86,3 metres quadrats, un 3,9% més que el 2021. Pel que fa a les cases, a la capital gironina només s’ha construït una casa nova en el 2022. Tenia 200 metres quadrats i el preu ha estat de 695.000 euros.

Pel que fa a la demarcació gironina, un 82% dels habitatges que es construeixen nous tenen aire condicionat i un 78,1% placa d’inducció. A més, el 44% de blocs de pisos nous compten amb una piscina comunitària. Es tracta de xifres superiors a la resta de demarcacions catalanes segons indica el president de l’APCE a les comarques gironines.

Roses lidera el preu per metre quadrat

Dins dels municipis analitzats a l’estudi, la zona de la Costa Brava Nord és on hi ha els preus per metre quadrat més alts de tota la demarcació. De fet, aquesta zona compta amb un preu de 5.742 euros per metre quadrat útil. Roses és el municipi més car amb un preu de 6.398 €/m2. En segon lloc hi ha Platja d’Aro amb 5.793 €/m2 i en tercera posició, Lloret de Mar amb 5.761 €/m2. Per contra, els municipis amb un preu més baix són Figueres (1.572€) i la Bisbal d’Empordà (1.542€).

De fet, l’APCE remarca la diferència de preus que hi ha entre les zones de costa i l’interior i muntanya. En el sector de muntanya, el preu per metre quadrat útil és de 3.517 euros. Els habitatges, però, tenen 127,2 m2 de mitjana i el preu s’enfila als 444.792.

Per altra banda, des de l’associació de promotors demanen a les administracions que accelerin els tràmits per construir habitatge protegit, ja que la gran majoria de pisos construïts en els últims anys són a càrrec dels privats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×08 – Perdudes primaverals

En aquest nou episodi dissimulem el fet de no tenir tema amb moltes anècdotes de les nostres últimes setmanes....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -