25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

Miquel Mir: “Si tot Catalunya va a la vaga, nosaltres també”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Miquel Mir: "Si tot Catalunya va a la vaga, nosaltres també"
Loading
/

Avui hem tingut l’ocasió al Supermatí de Ràdio Capital de parlar amb Miquel Mir, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós. Segons Mir, ara estan pescant perquè acaben de sortir de dos mesos de veda, però afirma que tot i que ara els hi està sortint rentable, el futur no el veuen “gens prometedor”.

Miquel Mir diu que això es deu a que aquest any a Palamós tenen tan sols 150 dies de pesca (menys que en anys anteriors) i a l’augment del preu del combustible. Ara mateix Palamós és l’únic port de la província de Girona que està pescant, però quan la resta de ports comencin la seva activitat i els preus del peix torni al seu preu normal, “tindran dificultats”. A més, un altre inconvenient ha estat el temporal d’aquests dies, doncs Mir afirma que els vaixells porten 8 dies amarrats sense poder sortir a pescar.

El patró major també ha explicat que un dels temes principals que han d’abordar és la nova normativa europea. La Unió Europea creu que la Mediterrània està sobreexplotada i Mir opina que “tenen raó”, però que alguns dels mètodes que proposen com la reducció de la pesca d’arrossegament o la d’encerclament no són els adequats. Per això, Miquel Mir proposa implantar altres mesures, com establir zones on ningú pugui pescar o la implantació d’una malla més gran. A Palamós, afirma, fa anys que treballen per implantar mesures de reducció i al 2013 van aprovar el primer pla de gestió de la gamba, “amb uns resultats que han estat beneficiosos”.

Finalment, Miquel Mir s’ha referit a la vaga de pescadors i ha assegurat que “si tot Catalunya para, nosaltres també anirem a la vaga, no serem l’ovella negra”. En aquesta línia, les dues principals organitzacions del sector pesquer a Espanya, la Federació Nacional de Confraries de Pescadors i la patronal Cepesca, van proposar ahir a última hora de la nit desconvocar les vagues i tornar a treballar.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios