14.3 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Mont-ras inaugura 2 nous parcs que portaran els noms de Pilarín Bayés i Muriel Casals

A més, es podrà visitar el mural creat per la mateixa Pilarín Bayés al parc que porta el seu nom

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Mont-ras es prepara per inaugurar dos nous parcs al municipi: el parc Pilarín Bayés i el de Muriel Casals. Ho farà aquest dissabte 11 de març d’11 h a 13 h amb diverses activitats que serviran per dinamitzar aquestes noves instal·lacions. A més, es podrà visitar el mural creat per la mateixa Pilarín Bayés al parc que porta el seu nom.

L’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró explica que els dos parcs es troben a la zona del Carrer Torres Jonama i que des del consistori fa temps que hi treballen per fer-hi zones més verdes. Destaca, també, que des que es van començar a adaptar els nous parcs el consistori tenia clar que havien de portar el nom d’una dona.

Al principi, no se sabien quins noms de dona es posarien. Per això, van proposar diversos noms dels quals en van quedar una desena i, finalment, s’han escollit aquests dos. A més, des de l’escola Torres Jonama van decidir utilitzar aquests noms de dona per donar nom a les aules.

Dos parcs diferents

I tot i que les dues zones s’han adaptat per ser parcs, no tenen les mateixes instal·lacions. En el cas del Parc Muriel Casals, està destinat a fomentar l’activitat física i fomentar la salut. Hi ha elements per fer gimnàs i té una zona on es pot jugar a petanca. Aquest dissabte 11 es podrà fer una iniciació als aparells d’exercici amb l’ajuda d’Adrià Geli, membre del Centre d’entrenament Personal Padhealth, i gaudir alhora d’una exhibició de petanca.

En canvi, al parc Pilarín Bayés, hi ha gronxadors, tobogans i una tirolina. Aquesta última, explica Vanessa Peiró, ha estat un element del parc molt reclamat pels nens del poble. Durant el dissabte 11, el públic podrà gaudir d’11 h a 13 h de jocs gegants tradicionals i pintacares. Finalment, a les 12:30 h s’inaugurarà el mural creat per la Pilarín Bayés.

Vanessa Peiró explica que per la creació del mural van haver de visitar a Pilarín Bayés per mostrar-li alguns dels elements més representatius del municipi, les festes populars o la història de la localitat. La il·lustradora va decidir encarar aquest mural cap a la Llegenda del Crit de Mont-ras.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Menys morts a les carreteres gironines els tres primers mesos de l’any en comparació al 2022

El Servei Català de Trànsit destaca positivament el descens ja que al primer trimestre de l'any passat es van registrar 10 víctimes mortals a les carreteres de la demarcació
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -