25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

El Museu de la Pesca construirà un vaixell-aula implicant proveïdors i tècnics del territori

Aquest vaixell tindrà funcions d'aula que pretén "ensenyar el mar"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu de la Pesca de Palamós ha presentat l’Aula Blava, una iniciativa que pretén construir un vaixell que tindrà funcions d’aula que pretén “ensenyar el mar”. Aquesta iniciativa ha estat dotada amb fons Next Generation. El museu palamosí posa en marxa aquesta proposta després de consolidar la seva exposició permanent, l’aula gastronòmica de l’Espai del Peix i l’extensió flotant del museu amb les Barques del Peix, com a principals projectes.

La proposta de l’Aula Blava ha rebut un pressupost de 850.000 euros, inclòs en el marc de les convocatòries extraordinàries 2021 i 2022 dels Plans de sostenibilitat turística en destinacions. Mitjançant aquestes inversions turístiques que compten amb els fons Next Generation UE, es financien un total d’11 projectes a les comarques gironines. Aquestes propostes s’han presentat a l’Espai del Peix amb l’assistència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la directora general de Turisme, Marta Domènech.

Un vaixell innovador i sostenible al Museu de la Pesca

Aquest vaixell-aula es vol convertir en un referent des del minut zero, amb una drassana oberta i ubicada dins la zona portuària del municipi on construir-lo, facilitant que els ciutadans, entitats i escoles puguin conèixer a cada moment l’evolució i el procés de construcció.

En aquest treball per a fer realitat l’embarcació es vol implicar de manera directa el sector universitari gironí, que juntament amb un grup d’experts en els àmbits tècnics, didàctics o de construcció naval, assessorarà en les característiques principals que haurà de tenir el vaixell per al foment del missatge zero emissions, convertint-lo en aglutinador i generador d’una àmplia oferta d’activitats docents i turístiques. 

També hi formaran part les empreses i entitats vinculades a l’economia blava de la demarcació, que hi aportaran els materials i la tecnologia d’avantguarda necessària, i faran possible la seva construcció. El vaixell vol esdevenir exemple en el tipus de materials de construcció i sistemes de propulsió, marcant la línia dels dissenys de futures embarcacions que facin possible la protecció i l’explotació del mar, en benefici de les comunitats litorals. La seva construcció ha de ser exemple per al sector pesquer, o la nàutica recreativa i d’esbarjo, en la seva adaptació a la innovació i sostenibilitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -