El Museu Terracotta incorpora sis plafons de Josep Vilà i Clara

El fons del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal ha incorporat sis plafons ceràmics inèdits realitzats per Josep Vilà i Clara (1910 – 1989). Es tracta d’una nova donació de la Maria Elena Cuyás, que al 2013 ja va donar al museu una col·lecció de peces de Vila Clara Ceramistes, amb obres del pare, Josep Vilà i Clara, i del fill, Josep Vilà-Clara i Garriga.

En la major part de les peces apareixen escenes relacionades amb la medicina i la farmacèutica. Cal relacionar aquesta característica amb el fet que moltes d’elles són obres realitzades per diferents encàrrecs del Eduard Maria Soler, marit de la donant, que va traspassar el 2012 a l’edat de 74 anys.

En la primera donació hi havia un conjunt de peces variades dels dos ceramistes bisbalencs: plates, plats, atuells, rajoles i plafons ceràmics. En aquesta última donació el museu incorpora en el seu fons sis plafons realitzats tots ells per Josep Vilà i Clara.

Es preveu que aquestes peces es mostrin en una exposició temporal monogràfica de l’obra de Vilà Clara Ceramistes que s’inauguraria a finals del proper mes de novembre.