12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Necessitem un canvi

Pensant amb el meu comentari per ràdio capital, em vaig posar a fer recerca de temes i aspectes interessant per a poder destacar. En aquestes, que per deformació professional, em vaig interessar pel nom i les característiques de les persones que dirigeixen els municipis de la nostra comarca, el Baix Empordà.

Doncs bé, apreciats oients de ràdio capital, vaig entrar a la pàgina web del consell comarcal de Baix Empordà i em vaig fixar, simplement amb l’òrgan de govern d’aquesta institució, el consell d’alcaldes. I sabeu quina sorpresa em vaig trobar? De les 35 persones dirigents del consell, és a dir la representació d’alcaldes i alcaldesses de la nostra comarca, només 9, en són dones.

Tenim la sort que en l’àmbit nacional hem posat el focus en la paritat de la representació, o el que en ciències polítiques coneixem com a representació descriptiva, però què passa en l’àmbit local? Què passa en aquells espais on el focus mediàtic no hi té la mirada? Doncs que estimats conciutadans del baix Empordà, la representació paritària desapareix, només el 25,71% de les representant son al capdavant del consistori.

Doncs bé, diuen que a vegades una imatge val més que mil paraules, així, que els recomano a entrar a la pàgina web del consell d’alcaldes del Baix Empordà, i veuran una necessitat de canvi. Estimades direccions dels partits polítics de la comarca, urgeix tenir en compte la representació descriptiva.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios