Façana dels jutjats de Figueres

Un jutjat de Figueres investiga una mare de la Jonquera després que la seva filla de 14 mesos s’intoxiqués amb heroïna i cocaïna. Va ser la mateixa mare qui va portar la petita al CAP de la Jonquera a principis de novembre perquè estava molt adormida. Des d’allà, la van derivar a l’hospital de Figueres, on van detectar la presència de les drogues a l’organisme del nadó. Immediatament, la van traslladar a l’hospital Trueta de Girona i va ingressar a la Unitat de Cures Intensives.

Els metges del Trueta van posar el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació, i de la Direcció General d’Atenció a la Infància perquè supervisessin la situació de la família. La nena va evolucionar favorablement i poques hores després la van traslladar a planta.

Droga a casa

Els investigadors van trobar droga repartida a diferents llocs del pis de la família. La defensa de la mare assegura que les substàncies farien referència a altres ocupants de l’habitatge, ja que tenen rellogada una habitació del pis a un home, que no és familiar.

La mare argumenta que la nena es podria haver intoxicat en un parc infantil de la Jonquera perquè l’havien vist posant-se una bossa de plàstic a la boca. Tot i això, després de passar a disposició judicial, el jutjat li imputa un delicte de lesions per imprudència.