9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Nil Moliner: “Compondre per algú és posar-se a la pell d’aquella persona”

El cantant de Sant Feliu de Llobregat, Nil Moliner, presenta la seva gira a Roses aquest diumenge al Festival Sons del Món. Però abans ha passat pels micròfons de Ràdio Capital per explicar què ens podem esperar del seu nou àlbum que està preparant.

El seu últim èxit ha estat Me Quedo, una col·laboració amb Ana Mena que ha presentat aquest divendres passat i que té aquella energia típica de les cançons d’estiu. De fet, Moliner ha explicat que “amb l’Ana Mena ja ens coneixíem i va ser molt bonic perquè és que sorgeix de veritat. En vam parlar un dia i jo estava fent aquesta cançó i quan vaig acabar em vaig imaginar la seva veu i li vaig enviar un missatge dient: “Ana t’escolto a tu. I vull que la cantes amb mi”. I la resposta va ser que sí i la col·laboració ha estat molt natural i de cor”.

Moliner ara es troba en mig de la seva gira i el que remarca és poder-se trobar amb el seu públic. “Veure a tota la família que em segueix, que m’està escrivint, posar-li cara, trobar-me amb tota la família, sentir-los cantar, veure com s’emocionen” explica Moliner a Ràdio Capital. Assegura que cada concert “és una aventura, és el que m’agrada. Al final són la família, també els pots anomenar seguidors, però jo prefereixo dir que són la meva família“.

Un dels concerts on es podrà seguir a Nil Moliner és aquest diumenge 1 d’agost a Sons del Món a Roses on encara hi ha entrades disponibles. De fet, una de les coses que més l’emocionen són les milers d’històries que ha escoltat al llarg de la seva trajectòria com una “persona que es promet a la seva parella, gent que supera malalties amb la meva música, hi ha milers d’històries on veus el poder de la música” assegura el cantant de Sant Feliu.

Al concert hi cantarà algunes de les noves cançons del seu àlbum que està preparant. Lentament “vaig revelant totes les cançons que formaran el disc” ha explicat Moliner. Assegura que “és una barreja de molts estils, jo no em vull encasellar, m’agrada experimentar, potser sí que hi haurà lletres més meditades que et pares més a pensar, però al cap i a la fi serà un Nil. Un Nil que es despulla, una altra vegada”, ha detallat als micròfons de Ràdio Capital.

El nou àlbum de Nil Moliner “serà diferent”

Sí que “serà diferent” però principalment perquè “passa el temps i un va creixent a nivell musical i a nivell personal”. Però no deixa de ser ell mateix qui està composant les cançons. Fins fa no molt, es dedicava a compondre aquestes cançons per altres persones, una d’elles quasi arriba a Eurovisió de la mà d’Alfred García d’Operación Triunfo. Defineix que compondre pels altres “és un exercici totalment diferent, compondre per a algú és posar-se en la pell d’algú i escriure per a mi és com un exercici de teràpia i és preciós. Prefereixo escriure per a mi, però també és el meu emocionant per escriure per a altres. No és complicat, és diferent, és un exercici de confiança, d’empatitzar amb la persona o l’artista de davant i és ajudar-lo a explicar el que vol explicar”.

Escolta l’entrevista sencera a Nil Moliner al reproductor.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios