20 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Només l’autenticitat persuadeix

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Només l’autenticitat persuadeix
Loading
/

Aquests dies estem vivint una pujada d’autoestima gràcies a la Carla Simon, i la seva pel·lícula Alcarràs. Ens ha demostrat que vehicular-nos al món mitjançant la nostra llengua, la nostra cultura, i la nostra tradició no només és possible, sinó que a més a més ens aporta èxit.
Per fi un exemple que fa caure la creença que la manera d’acostar-se als altres, de guanyar-se’ls, és assemblant-s’hi. I que demostra que l’autenticitat és l’única recepta per a persuadir.
L’autenticitat està íntimament relacionada amb l’autoestima i la coherència. Quan ets autèntic, ets coherent i en la coherència el teu voltant va millor, fet que t’alimenta l’autoestima.
Esperem que aquesta pujada d’amor propi no sigui flor d’estiu, i que serveixi per fer caure complexes i d’inspiració per normalitzar l’ús del català en tots els àmbits, tant a nivell nacional com internacional.
Esperem que per fi s’entengui que la cultura en català té recorregut, perquè hi ha catalans que són grans professionals i tenen moltes coses a dir, i es mereixen rebre la inversió necessària per poder tirar endavant els seu projectes. Esperem que un cop passada l’eufòria, hagi quedat clar que val la pena invertir en produccions en català perquè en català i a Catalunya no ho farà ningú més que nosaltres.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios