11.1 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Quins són els noms més posats al Baix Empordà?

A diferència del 2017, el nom més posat en nois ha canviat, mentrestant el nom més escollit a l'hora d'anomenar una noia segueix imbatible amb el pas dels anys

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Júlia segueix sent el nom més posat als nadons a la comarca del Baix Empordà durant el 2018. Seguint la tendència del 2017, Júlia és el nom que més s’escull a l’hora de tenir una filla. Aquest 2018 però, el nom masculí al Baix Empordà ha passat de Marc a Amir. A tot Catalunya, Marc i Júlia segueixen sent els noms més escollits. Descobreix quins són els noms més posats al Baix Empordà.

Com es pot observar al gràfic, durant el 2018, els noms més posats al Baix Empordà està encapçalat per Júlia. A les poblacions baix empordaneses es van anomenar 14 Júlies i 13 Amirs. Els segueixen els noms d’Hugo, Jana, Mohamed, Adam, Aya, Eric, Imran i finalment tanca el top 10, Marc amb 9 infants.

A l‘àmbit de Catalunya però, Marc és el nom més seleccionat amb 640 nens. Seguidament hi ha Júlia amb 587 i el top tres el tanca el nom de Pol amb 548.

Caiguda de la natalitat el 2018

Durant el 2018, el total de naixements van disminuir a tot el territori català un 5,4% segons dades de l’Idescat. De les dades també se’n pot extreure que l’edat de les mares quan tenen el primer nadó és de 31 anys i el nombre mitjà de fills per mare és d’1,3, la xifra més baixa des del 2001. A Catalunya també hi ha una taxa de natalitat de 8,3 vius per cada 1.000 habitants. Una caiguda però que no es correspon amb l’augment de població que l’Idescat preveu pel Baix Empordà.

La franja d’edat amb més natalitat és la de 30 als 34 anys, seguida per la dels 35 als 39. Al continent europeu, en canvi, el segon grup d’edat és el de 25 als 29 anys. Aquesta reducció de natalitat però està concentrada en mares de nacionalitat espanyola amb 1,19 fills de mitjana. En canvi, les mares estrangeres la fecunditat és d’1,59 fills.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies