L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell. Font: Construcciones Leinad

L’institut de Promoció Econòmica de Palafrugell ha presentat el programa “Som Singulars“, un projecte que promou la formació dels joves d’entre 16 i 29 anys amb cursos d’atenció al client, ajudant de cuina, ajudant de cambrer/a i auxiliar de magatzem.

Així doncs, un total de 80 joves amb o sense el graduat en ESO participaran en aquest programa de 12 mesos i passaran per diverses fases: un itinerari individual per a cada participant, formació concreta en un àmbit professional i formació pràctica. Així doncs, totes les formacions es complementaran amb 50 hores de pràctiques reals en empreses del sector a més de les 150 hores de durada del curs.

El programa “Som singulars” és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. Està impulsat i coordinat pel Consell comarcal del Baix Empordà, en el que, a part de l’IPEP, hi participen altres administracions locals de la comarca. Amb aquesta participació, des de Palafrugell es dóna continuïtat al projecte Joves per l’Ocupació, en el que ja s’ha col·laborat els darrers anys i que des de l’IPEP s’ha valorat “amb molts bons resultats”.