18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Nova polèmica entre l’EMD de l’Estartit i l’Ajuntament de Torroella, ara per la recollida d’escombraries

Des de l'EMD de l'Estartit asseguren que hi ha una "situació d'abandonament pel que fa al servei de recollida de residus per part del consistori torroellenc". L'Ajuntament, en canvi, ho nega

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Acumulació d’escombraries a uns contenidors de l’Estartit

La recollida de residus és el centre d’una nova polèmica entre l’entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit i l’Ajuntament de Torroella i l’Estartit. Des de l’EMD asseguren que els veïns i veïnes de l’Estartit es queixen de l’acumulació de residus als contenidors, i d’un servei de recollida insuficient.

En un comunicat, el president de l’EMD, Francesc Ferrer recorda que el servei de recollida de residus es gestiona des de l’Ajuntament. Explica que han “reclamat diàriament als responsables del servei de recollida de residus un augment de la freqüència de recollida”, i que han enviat fotografies al consistori per tal d’ensenyar la problemàtica. Asseguren, però, que “aquests requeriments no han tingut resposta ni tampoc s’ha posat solució a la problemàtica”, i que hi ha una “situació d’abandonament pel que fa al servei de recollida de residus per part del consistori torroellenc”.

Des de l’Ajuntament, en canvi, neguen que això sigui així. Marc Calvet, primer tinent d’alcalde i responsable de la Gestió de contractes de serveis municipals, ha explicat a Ràdio Capital que treballen “permanentment” en aquest servei i que “en cap cas es pot parlar d’abandonament”.

Calvet assegura que el desbordament d’escombraries d’aquests dies s’ha degut a un canvi en l’afluència de turistes i gent de fora respecte anys anteriors, de manera que la temporada alta de turisme ha començat abans d’hora. Explica que el contracte del servei, que és del 2014, no ho contempla. “Les temporades turístiques han canviat, i ens anem adaptant als canvis cada any”.

Per això, Marc Calvet assegura que el servei s’ha anat augmentant considerablement en els últims dos anys. Tot i això, el regidor explica que aquest cap de setmana passat hi ha hagut més gent de la prevista i que el servei encara no era el de temporada alta. Davant de la situació actual, el regidor explica que s’estan recollint els residus que queden a l’Estartit i que ja s’han fet modificacions de cares a la temporada vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -