15.4 C
Pals
Dimecres, 23 Octubre 2019
  • Notícies

Nova topada entre govern i oposició amb la política econòmica de fons

Enfrontament verbal al ple entre l’alcalde i el regidor Dilmé a propòsit de l’informe de intervenció que Marquès afirma que desconeixia

El més llegit

El greu error de Telecinco quan ha viatjat a l’Empordà que s’ha fet viral

Sense que els habitants de Platja d'Aro ho sàpiguen, els han fet un doble canvi al nom del poble

🔴VÍDEOS: Els efectes de les tempestes i inundacions al Baix Empordà

Hi ha carrers i carreteres tallades, i molts punts inundats

Begur viatja arreu del món amb la segona trobada de postcrossing

Una trentena de persones van participar al postcrossing celebrat aquest cap de setmana a Begur per segona vegada amb participants arribats d'arreu del món

⚠El Baix Empordà en alerta per acumulació i intensitat de pluja: arriba el temporal de llevant

L'episodi de llevant comportarà precipitacions que poden ser abundants i localment acompanyades de xàfecs tempestuosos. Hi ha activats diversos avisos de perill per acumulació, intensitat de precipitació i mala mar.

Viatges Capitals: Venècia

Vols saber què fer a Venècia i quins són els millors llocs per menjar tiramisú a Venècia? Escolta la secció dels Viatges Capitals al Matí Capital

L’ordre del dia del ple municipal del passat dilluns va tenir un contingut clarament econòmic i alguna de les preguntes de l’oposició van anar també pel mateix camí. Es van aprovar un expedient de modificació de crèdit i l’execució del pressupost del segon trimestre de 2019, l’equip de govern va informar de la morositat del segon trimestre d’exercici corrent, i també va donar compte de les línies fonamentals del pressupost del 2020, amb unes previsions que fixen el capítol d’ingressos i despeses en 13. 484.000 Euros. Un cop més l’oposició va mostrar en las seves intervencions la disconformitat amb les línies generals de la política econòmica del tripartit que governa la Bisbal (ERC, CUP i Comuns).

La qüestió econòmica a precs i preguntes

Precisament en referència a aquest tema i en l’apartat de precs i preguntes, es va produir un agre enfrontament entre Enric Marquès i el regidor Xavier Dilmé quan aquest li va tornar a retreure a l’alcalde que durant la passada campanya electoral es fessin promeses d’inversió a càrrec d’un préstec que la interventora municipal ja havia informat que no s’hi podria disposar per haver-se superat el sostre d’endeutament.

Enric Marquès va assegurar que tot i la impossibilitat de executar-les durant l’exercici 2019 per haver-se superat el sostre legal d’endeutament, les inversions previstes es farien al llarg dels quatre anys de mandat. Va reiterar que desconeixia l’informe d’intervenció i va recriminar al regidor de Tots per la Bisbal fer demagògia per gratar en un tema que al seu parer ja havia explicat suficientment.

Xavier Dilmé li va respondre a l’alcalde que fer demagògia era aprovar un crèdit de 2.000.000 € sabent que no se’n podria disposar i prometre unes inversions irrealitzables pel 2019.

 

Secretari Municipal Bisbal
Secretari Municipal Bisbal: Fotografia de Manel Magrinyà

Al final del ple es va donar la benvinguda al nou secretari municipal de la corporació Pol Julià que substituirà a partir d’ara a Josep Rovira que marxa a l’ajuntament de Palafrugell.

Últimes notícies

VIDEOS: Nit de fortes tempestes al Baix Empordà i resgistres que superen els 100 l/m2

Durant la matinada la pluja ha estat intensa i a bona part de la comarca es superen els 100 l/m2. Protecció Civil ha recomenat suspendre el transport escolar i la C-31 està tallada a l'alçada d'Ullà.

Joker

Todd Phillips, el mateix de Resacón en Las Vegas, fa un canvi de registre en aquesta adaptació centrada en el personatge de DC Comics i arxienemic de Batman, el Joker. Primer, deixar clar que aquesta pel·lícula és un producte independent que no està connectat amb el DC Extended Universe, si és que encara existeix, al…
audio

Llibertat i democràcia

El nostre relleu no té por, la por paralitza, empobreix, desempodera. Amb tot desitjo que els que mouen els fils reaccionin ràpid, sàpiguen moure’ls millor i que de moment ens tornin el què és nostre

El temporal va a menys però encara amb tempestes a primera hora i mala mar

El temporal va a la baixa, amb encara algun xàfec tempestuós a primera hora. L'estat de la mar segueix alterat amb onades de fins a 4 metres. Demà el Sol torna a la comarca.

Més notícies