12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Noves mesures: què en pensen els restauradors del Baix Empordà?

Els últims canvis del PROCICAT allarguen una hora més els horaris dels restaurants i fan el pas del confinament municipal al comarcal. Per saber què en pensen els establiments del Baix Empordà, hem parlat amb alguns restaurants de la comarca

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Fotografia: Restaurant Can Saló (Palau-Sator)

Dijous passat el PROCICAT va fer alguns canvis en les mesures actuals contra la covid-19. Un dels més destacats són l’allargament d’una hora pels torns dels restaurants. Així, els restaurants poden obrir de 7:30 h les 10:30 h al matí i d’13 h a 16:30 h al torn del migdia. A més, també s’ha passat del confinament municipal al comarcal, cosa que afecta directament a tots els negocis i comerços de la comarca. Per saber què en pensen els establiments afectats, hem parlat amb alguns restaurants del Baix Empordà.

Amb aquest pas a confinament comarcal, els restaurants podran rebre clients de fora del municipi. Això suposarà una gran millora, sobretot per a restaurants de municipis petitsÉs el cas del Restaurant Can Saló, de Palau-Sator. La seva propietària, Laia Rovira, explica que el confinament municipal els “obligava, directament, a tancar”.

Per això, la propietària assegura que el canvi es notarà molt i, de fet, explica que ja té algunes reserves pel cap de setmana que ve.

Per una altra banda, des del Restaurant Marabú, de Sant Feliu de Guíxols, denuncien que els horaris marcats per les restriccions són un “tancament encobert”. El propietari explica que en el seu cas han pogut mantenir el negoci pel fet de no tenir gaire personal.

Pel que fa a aquesta hora més pels torns del migdia, sí que diuen que els ajudarà a no haver d’anar amb tanta pressa.

Un altre establiment amb una situació diferent és el del Restaurant Rakú, de Corçà, que ha tornat a obrir després d’estar gairebé quatre mesos tancat. En Nolasc, el seu propietari, explica que han obert perquè després tant temps, havien de “posar-se en marxa” sí o sí. En el seu cas, tot i que les noves mesures, diu que el que realment els perjudica és no poder obrir a les nits. 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies