13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Comencen les obres de millora de l’espai urbà i la mobilitat sostenible de l’Estartit

Aquestes obres permetran la creació de carrils bici, la construcció de tres places als Griells i la remodelació de la Plaça Jacques Costeau

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha començat a executar les obres de millora de l’espai urbà i la mobilitat sostenible de l’Estartit. Aquestes obres, que  tenen un termini d’execució de tres mesos i mig,, tenen un valor de 674.872,24 € i han estat adjudicades a Aglomerats Girona. Les accions formen part del Pla de Sostenibilitat Turística (PST), concretament del punt 1.2 punt que fa referència a la millora del paisatge urbà del nucli.

Els treballs pretenen crear una xarxa de carril bici que promogui la mobilitat sostenible al municipi i connecti les principals zones verdes i punts d’interès turístic, comercial i de serveis del nucli estardidenc. També millorar les zones verdes i places degradades per fer-les espai de trobada del veïnat i punt d’activitats lúdiques, culturals o esportives, respectant sempre el Pla Director Urbanístic de Revisió de Sòls No Sostenibles del litoral gironí. Per tant, es valorà les zones naturals i s’augmentaran les superfícies enjardinades amb espècies autòctones.

Remodelació de tres places als Griells

Pel que fa a les actuacions concretes d’aquest projecte es faran carrils bici segregats als carrers Pletera i Freu, compartit a les carreteres de Torroella i Barcelona i els carrers Església, Pletera i Camèlia. També, es milloraran tres places d’uns 1000 m² cada una i es connectaran a la xarxa de carrils bici i dissenyades de tal manera que siguin polivalents pel que fa als usos que s’hi permetran. Aquestes places estan dins la trama urbana de la urbanització dels Griells i actualment són solars degradats o en desús.

Una altra plaça en la qual s’actuarà és la Jacques Costeau, al centre de l’Estartit. Aquesta es remodelarà íntegrament i es convertirà en un espai de gran qualitat urbana tant funcional com estètica. Incorporarà diversos elements d’oci i un ampli espai de 990 m² per acollir concerts, teatre, cinema a l’aire lliure, fires o altres tipus d’esdeveniments públics.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha valorat que amb aquest projecte es veuran “totalment canviats quatre espais que tenen unes dimensions molt considerables i que era una necessitat que fossin més amables”. Totes aquestes actuacions complementaran la primera que es va fer en aquest aspecte de la millora urbana de l’Estartit i que va ser la remodelació del Parc de la Pineda. Un parc que aquest estiu ja han pogut gaudir les persones visitants i el veïnat de l’Estartit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -