10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Orgull

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Orgull
Loading
/

Radio Capital se n’ha fet ressò i per mi és un orgull tan personal que se’m fa difícil parlar-ne, però aquests dies he tingut la sort de viure una d’aquelles experiències que només l’esport de base ens pot regalar. Durant la primera setmana de l’any s’ha disputat a Blanes i rodalies el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA) d’handbol, una competició que se celebra cada any i que reuneix als millors jugadors i jugadores de totes les comunitats de l’Estat més Andorra. Centenars de jugadors i jugadores de les categories infantil, cadet i juvenil, això és de 13 a 17 anys, han conviscut i competit entre elles en un macro esdeveniment que costa de creure si no es viu de prop. I, a totes aquestes criatures, sumeu-li els acompanyants, perquè us aneu fent una idea de la magnitud de la cosa.

I si ràdio Capital i d’altres mitjans se n’ha fet ressò és per l’èxit absolut aconseguit per les nostres seleccions catalanes: de les sis medalles en joc, Catalunya se n’ha quedat quatre d’or i una de bronze. I, entre els integrants d’aquestes seleccions, molts jugadors i algun entrenador empordanesos, fet que ens omple, a aquells que ens agrada tant aquest esport, de molt d’orgull.

Però enllà dels èxits esportius, organitzativament parlant un esdeveniment d’aquestes característiques és un repte majúscul que no es pot fer a qualsevol lloc. Es requereix una sèrie d’infraestructures descomunal per poder-ho assumir. Blanes i el seu entorn ha sigut el lloc perfecte. Primer de tot per la capacitat hotelera de la zona, és clar. No es fàcil allotjar a tanta gent vinguda expressament per a la ocasió. I, en segon lloc, per les instal·lacions esportives. Abans d’aquest esdeveniment, no coneixia la ciutat esportiva de Blanes, i haig de dir que m’ha meravellat. No sé si se’n treu tot el rendiment possible, a unes instal·lacions d’aquest nivell, al llarg de tot l’any, potser estaria bé construir-hi a prop un centre d’alt rendiment esportiu per anar descentralitzant el país, però sens dubte és ideal per acollir cites com aquests campionats. De fet, ho és tant que l’any vinent tornarà a ser la seu d’aquesta competició. Si us agrada l’esport, deixeu-vos-hi caure algun dia, i entendreu de què estic parlant.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios