19.3 C
Pals
Dissabte, 17 maig 2025
- Publicitat -

Begur dona el tret de sortida a la 26a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca

26a campanya del peix de roca de begur

Begur ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la 26a Campanya del Peix de Roca a la plaça Esteva i Cruañas. L’acte ha comptat amb la presència del cuiner del restaurant Casamar, Quim Casellas, i s’ha celebrat el segon Concurs de la Croqueta del Peix de Roca. Part de la recaptació econòmica d’aquest acte anirà destinada al Projecte Sèpia.

Durant l’acte hi ha hagut tastets gastronòmics amb receptes vinculades a la cuina del Peix de Roca, una representació del grup Mutis Jove i música en directe amb Aurora Ortiz. Pel que fa a la segona edició del Concurs de la Croqueta de Peix de Roca els premiats han estat l’Hotel Sa Rascassa i Ses Vinyes, tots dos amb el primer premi; el segon se l’ha endut el Sidral Mooma; i, finalment, el tercer premi l’ha guanyat Sa Barra. El cuiner del restaurant Casamar i jutge en el Concurs de la Croqueta de Peix de Roca, Quim Casellas, ha destacat la dificultat que han tingut enguany per escollir les millors croquetes del concurs.

Però les activitats continuen amb la 4a Caminada del Peix de Roca que se celebrarà el proper 11 de maig. A més, es projectarà el documental sobre peix de roca de Begur de Carlos Virgili el proper 16 de maig, es farà una ruta en bicicleta elèctrica el 17 de maig i una jornada de neteja de fons marí el proper 18 de maig. La campanya es tancarà amb un taller infantil de pintura de pedres organitzat per l’Esplai Autèntic Begur, el diumenge 1 de juny a la platja de Sa Riera.

El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Begur, Andreu Peñalver, ha destacat les activitats que s’aniran fent al municipi fins el pròxim 1 de juny. A més, ha destacat que la imatge del cartell d’enguany ha estat creada per l’alumna de l’Escola Groc de Barcelona, dins el projecte “Talent Creatiu i Empresa” promogut per la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar, que 13 restaurants del municipi oferiran menús especials elaborats amb peix de roca fins el pròxim 1 de juny: Ca l’Adela, Cap sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Galena – Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hostal Sa Rascassa, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Ses Vinyes, Sidral Mooma, Taverna Son Molas i Turandot. A més, bars com Begurio, La Motxa i Sa Barra s’hi afegeixen amb la seva pròpia croqueta de peix de roca.

Els menús de cada restaurant tindran preus tancats i inclouran obsequis per als comensals, com una pedra decorada pel Casal de la Gent Gran. També es podrà participar en un sorteig omplint una enquesta digital després de degustar el menú.

Pals millorarà la cobertura mòbil amb l’arribada del servei de quarta i cinquena generació

antena telefonia cobertura mòbil

Pals millorarà pròximament la cobertura mòbil de quarta i cinquena generació. L’empresa Llega 700 ha informat l’Ajuntament que la xarxa arribarà al municipi amb l’objectiu de millorar la velocitat de connexió a internet i ampliar la cobertura, especialment a l’interior dels edificis.

La nova tecnologia utilitza bandes de freqüència que abans estaven destinades a la Televisió Digital Terrestre. Aquesta reutilització podria afectar la recepció dels canals de televisió en alguns habitatges. Per resoldre qualsevol incidència, l’empresa posa a disposició dels usuaris un servei d’atenció gratuït mitjançant un correu electrònic i un número de telèfon.

La millora de la cobertura és una necessitat urgent als municipis de l’Empordà. La comarca pateix problemes greus de connexió, que s’agreugen durant els mesos d’estiu per l’augment de població. Durant aquesta època, l’ús massiu de dispositius mòbils provoca saturacions de la xarxa i dificulta les comunicacions. La implantació de la nova tecnologia pretén oferir una solució a aquestes deficiències i garantir una millor qualitat de servei.

La Fundació Jordi Comas Matamala celebra 10 anys amb el lliurament dels Premis T de Turisme

privat:-un-centenar-de-persones-assisteixen-al-xii-memorial-jordi-comas
Privat: Un centenar de persones assisteixen al XII Memorial Jordi Comas

La Fundació Jordi Comas Matamala ha commemorat el seu desè aniversari amb el lliurament dels VIII Premis T de Turisme. L’acte es va celebrar dijous 24 d’abril a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro, amb l’assistència de més de 100 persones.

Els anteriors directors, Enric Serra i Lluís Poch, juntament amb l’actual director, Martí Sabrià, van aprofitar l’ocasió per fer un balanç de la primera dècada de la Fundació. A més, van presentar el nou programa d’activitats que s’impulsarà enguany per reforçar el seu compromís amb el sector turístic.

Durant la vetllada, es va reconèixer la trajectòria de diverses personalitats destacades. Es va premiar, a títol pòstum, Joan Santolària per la seva dedicació al món del xàrter nàutic. També es va homenatjar Josep-Francesc Valls per la seva contribució acadèmica a l’escola de negocis ESADE i a la Universitat Pompeu Fabra. Televisió Costa Brava va rebre un guardó per la seva tasca de divulgació turística, i Josep Maria Cama va ser reconegut com a pioner dels parcs aquàtics a la Costa Brava.

L’acte va ser conduït pel periodista i vicepresident de la Fundació, Josep Puigbó. La música va ser a càrrec de Liza Wuyts i Bech, i l’esdeveniment es va retransmetre en directe a través del canal de YouTube de la Fundació. Posteriorment, es va emetre en diferit per Televisió Costa Brava. El sopar va ser servit pel Restaurant Aradi.

La Fundació Jordi Comas Matamala, presidida per Carme Hospital i Poch, es va constituir el 24 d’abril de 2015 amb la voluntat de mantenir viva la memòria i el compromís turístic de Jordi Comas.

La DO Empordà commemora els seus 50 anys de vida

privat:-la-do-emporda-commemora-els-seus-50-anys-de-vida
Privat: La DO Empordà commemora els seus 50 anys de vida

La Denominació d’Origen Empordà celebra aquest 2025 el cinquantè aniversari de la seva creació, oficialitzada el maig del 1975. Per commemorar-ho, el Consell Regulador ha preparat un ampli programa d’activitats que vol destacar la trajectòria de la denominació empordanesa, així com la seva aposta per la qualitat, les varietats autòctones i l’enoturisme.

Un dels plats forts de la celebració és el naixement del Festival Terrer Empordà, que tindrà lloc entre el 15 i el 18 de maig. El festival combinarà tastos de vins amb espectacles en espais patrimonials emblemàtics de l’Empordà, com el MAC-Empúries, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, la Canònica de Vilabertran, Cadaqués o el Castell de Calonge. Aquesta proposta vol posar en valor la mil·lenària relació entre el territori i la cultura del vi.

A més del festival, durant el 2025 el Consell Regulador organitzarà diverses activitats per continuar celebrant el mig segle de vida de la DO Empordà. Actualment, la denominació agrupa una cinquantena de cellers de l’Alt i el Baix Empordà i comercialitza anualment prop de sis milions d’ampolles.

La Bisbal impulsa un pla d’inserció laboral en el marc de Treball als Barris

treball als barris

A principis d’any, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va posar en marxa un dispositiu d’inserció laboral per ajudar els veïns de la ciutat a trobar feina o millorar la seva ocupació. Aquesta iniciativa forma part del projecte Treball als Barris i compta amb el suport econòmic del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El dispositiu s’adreça a persones empadronades a la Bisbal que es troben en recerca activa de feina o volen millorar la seva situació laboral. El programa ofereix itineraris personalitzats que inclouen formació bàsica i reforç de competències transversals com ara la comunicació, la gestió emocional o el treball en equip.

Segons l’alcalde Òscar Aparicio, aquesta iniciativa reforça el compromís del govern municipal amb les polítiques actives d’ocupació i amb el suport als col·lectius més vulnerables. En les seves paraules, “l’ocupació és una eina fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats i el benestar de la ciutadania”.

El dispositiu inclou accions diverses com l’orientació laboral individual, la gestió d’ofertes mitjançant la borsa de treball, tallers d’acompanyament emocional i jornades per facilitar el contacte amb empreses del territori.

Una de les novetats destacades d’enguany és la creació de sis tallers itinerants sobre recursos laborals. Aquests tallers ajuden les persones usuàries a elaborar el seu currículum, crear un perfil digital, conèixer els canals de recerca de feina i preparar entrevistes laborals.