10.4 C
Pals
Dijous, 4 desembre 2025
- Publicitat -

L’Audiència de Girona jutja un home acusat de violar una menor en un bosc entre Ullà i Bellcaire d’Empordà el 2018

L’Audiència de Girona ha jutjat un home acusat de violar una menor de 14 anys el 12 de desembre de 2018 en un bosc entre Ullà i Bellcaire d’Empordà. La víctima, que en aquell moment tenia 13 anys, va explicar que va conèixer l’acusat a través d’amigues i va acceptar la seva proposta de quedar aquell dia. Va sortir de l’escola i va estar a la biblioteca quan l’acusat va passar a buscar-la en cotxe.

Segons la versió de la víctima, l’acusat va conduir fins a un lloc fosc i apartat, on va patir l’agressió sexual. La jove va admetre que va trigar gairebé tres anys a denunciar els fets, per por a represàlies, i va assegurar que no havia explicat el que havia passat fins que va sentir-se més segura per fer-ho.

L’acusat, per la seva part, nega els fets i afirma no conèixer la víctima. Durant el judici, va presentar uns vídeos com a prova per demostrar que el dia de l’agressió estava a una piscina amb un amic, la qual cosa contradiu la declaració de la menor.

L’acusat s’enfronta a una pena de 15 anys de presó si es demostra la seva culpabilitat. La confrontació entre les versions de l’acusat i la víctima ha marcat el desenvolupament d’aquest judici, que espera una resolució en els pròxims mesos.

Els càmpings gironins contractaran en origen uns 200 treballadors de l’Amèrica Llatina per fer la temporada

càmpings acn

L’Associació de Càmpings de Girona treballa per portar unes 200 persones de l’Amèrica Llatina per venir a fer la temporada. El president de l’entitat, Miquel Gotanegra, assegura que la manca de professionals ha portat els empresaris a explorar aquesta opció i preveuen fer una primera prova de cara a aquest estiu. En principi es farà la selecció dels treballadors, se’ls formarà i quan acabin de fer la temporada, tornaran al seu país d’origen.

Gotanegra ha reiterat que el sector té “una mancança de personal qualificat des de fa anys que limita el creixement dels negocis”. El president de l’associació ha garantit que mantindran les campanyes de captació a Catalunya però que ho combinaran amb aquesta primera experiència de captació en origen.

Miquel Noguer es reuneix amb empresaris de la Cambra de Comerç de Palamós per abordar temes clau per al territori

Una vintena d’empresaris membres del Ple de la Cambra de Comerç de Palamós han mantingut una trobada de treball amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. La sessió ha comptat també amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Pau Rich, i ha estat presidida pel vicepresident de la Cambra, Carles Arnall, i pel tresorer, Enric Gimeno.

La reunió ha començat amb una presentació de les empreses assistents i una ronda oberta de preguntes en què els empresaris han pogut expressar les seves inquietuds i preocupacions. El diàleg ha estat productiu i ha permès abordar diversos temes de rellevància per al futur econòmic del territori.

El president Noguer ha explicat quines són les competències de la Diputació de Girona i el paper de la institució com a administració de suport transversal a les comarques gironines. Ha destacat que la Diputació centra gran part de la seva tasca en donar suport als ajuntaments, impulsar la cultura, l’esport i el comerç, i promoure el territori a través de fires, productes locals i activitats per desenvolupar un turisme de qualitat.

Un dels temes centrals de la trobada ha estat l’impacte de la Ryder Cup i la repercussió que tindrà per a les comarques gironines. Els empresaris han mostrat gran interès en les oportunitats que aquesta competició pot generar per al territori. També s’ha tractat de les accions de promoció que realitza la Diputació per potenciar l’Aeroport de Girona, amb l’objectiu de garantir vols durant tot l’any i establir connexions amb grans capitals europees. Aquesta línia estratègica és essencial per a l’activitat empresarial i la competitivitat de la regió.

Els empresaris han coincidit en la necessitat no només d’atraure més visitants, sinó de generar un turisme que passi més dies al territori, que gasti més i que valori els serveis turístics de qualitat, la gastronomia local, els productes autèntics i els espais per a trobades empresarials.

Una altra preocupació expressada pels empresaris ha estat la manca de personal qualificat i la necessitat de perfils formats en diversos sectors econòmics de la demarcació. S’ha posat en relleu la importància d’impulsar la formació dual i establir col·laboracions amb centres educatius, així com potenciar les fires d’ocupació que connectin escoles, treballadors i empreses per cobrir les necessitats del mercat laboral local.

La trobada ha permès un diàleg profund sobre els reptes de competitivitat de la demarcació i les oportunitats que es presenten en els pròxims anys. La Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Palamós mantenen una col·laboració anual en el marc de la implantació de Certificacions en Sostenibilitat per a projectes turístics, amb l’objectiu de fomentar un model econòmic sostenible i de qualitat en el territori.

Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”

El xef Albert Sastregener parla amb Ràdio Capital de l'Empordà a la recepció del restaurant Bo.TiC - Imatge de Gerard Escaich Folch
El xef Albert Sastregener parla amb Ràdio Capital de l'Empordà a la recepció del restaurant Bo.TiC - Imatge de Gerard Escaich Folch
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”
Loading
/

El restaurant Bo.TiC, situat a Corçà, continua sent una referència de la cuina gironina. Des del 2007, el seu cap de cuina i propietari, Albert Sastregener, ha apostat per la qualitat del producte i una cuina de proximitat que respecta la tradició i s’inspira en la creativitat.

En una entrevista al Supermatí, Sastregener va compartir la seva visió sobre el reconeixement de les dues estrelles Michelin que el restaurant manté des de fa alguns anys. A la conversa, va destacar que, tot i la pressió que pot suposar mantenir aquest reconeixement, el més important per a ell és la constància, l’equilibri i la qualitat.

“Les estrelles Michelin són el resultat de la constància i la passió pel producte. No només és important la cuina, sinó tot l’entorn: des de la rebuda del client fins al mínim detall del servei,” explicava Albert Sastregener, qui també remarcava que l’objectiu del restaurant és que cada client se senti com a casa i gaudeixi d’una experiència completa.

L’any 2025 marca el 18è aniversari del restaurant Bo.TiC, un camí que va començar amb només tres persones i un espai reduït entre la Bisbal d’Empordà i Corçà. Avui dia, el restaurant ha crescut fins a tenir una plantilla de 28 persones i una clientela fidel que inclou tant nacionals com internacionals, molts dels quals organitzen viatges per visitar el restaurant com a part del seu periple gastronòmic.

“Nosaltres no decidim si tenim una, dues o tres estrelles Michelin. Somiar amb tres estrelles és bonic, però el que és important és mantenir una línia i treballar per fer bé les coses cada dia,” explica Sastregener.

A més de la qualitat en els plats, el restaurant Bo.TiC destaca per l’ús de productes locals i de temporada, com també per la seva capacitat d’adaptar-se constantment al mercat i a les ganes d’innovar.

“El nostre lligam amb la cuina va lligat amb el territori, amb la temporalitat i amb la qualitat del producte. És la nostra manera de fer i de ser,” conclou el cuiner, que també destaca la influència d’altres referents gastronòmics, com el Celler de Can Roca o el reconegut Ferran Adrià.

Els 18 anys de Bo.TiC no són només una celebració d’èxits culinaris, sinó també un testimoni de la passió, la feina i la dedicació d’un equip que ha crescut i evolucionat al llarg d’aquest temps. Tot i el reconeixement internacional, Sastregener insisteix en què el més important és seguir gaudint del que fan i mantenir la felicitat i la satisfacció dels seus clients.

“La vida són quatre dies, així que hem de ser feliços amb el que fem i fer feliços als altres. Si no arribem a tres estrelles, no passa res; nosaltres seguirem el nostre camí,” afirma amb una mirada optimista cap al futur.

Margarita Garcia serà la candidata d’ERC a Vall-llobrega per a les eleccions municipals de 2027

Margarita Garcia, actual regidora d’Esquerra Republicana, serà la candidata del partit a l’alcaldia de Vall-llobrega per a les eleccions municipals de 2027. La militància local va prendre aquesta decisió en una assemblea celebrada dimecres, en la qual Garcia va destacar que es presenta amb més experiència i eines per afrontar els reptes del futur.

Després d’haver exercit a l’oposició de l’Ajuntament de Vall-llobrega i en el govern del Consell Comarcal del Baix Empordà, Garcia creu que el municipi necessita un canvi de direcció. “L’única diferència respecte a les eleccions de 2023 és que ara hi sumo l’experiència adquirida aquests anys, que em permet afrontar el futur amb més eines i coneixement“, afirma.

Garcia subratlla la necessitat de renovar la manera de fer les coses a Vall-llobrega: “És el moment d’evolucionar cap a maneres més actualitzades de planificar, gestionar i fer polítiques més properes a la gent. El projecte actual està esgotat i l’estancament és evident. El nostre municipi necessita un canvi, i el nostre equip és aquesta alternativa de futur.”

La candidata avança que ja s’està treballant en un projecte renovat i participatiu, pensat per construir el futur de Vall-llobrega entre totes i tots: “Un projecte de poble i pel poble, que inclou la ciutadania en el disseny de les decisions que afecten el nostre futur.”

Platja d’Aro acollirà la primera Nit del Turisme del Baix Empordà amb una quina solidària

jornada turisme

Aquest dijous 4 de desembre, l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro acull la primera Nit del Turisme del Baix Empordà, un esdeveniment per celebrar els 30 anys de trajectòria de la Comissió Turística Comarcal. L’acte, organitzat pel Consell Comarcal en col·laboració amb l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, serà un punt de trobada per al sector turístic de la comarca.

La jornada començarà amb intervencions de representants del consistori, del Consell Comarcal, de la Diputació de Girona i de l’associació Viu Autisme, que serà la beneficiària d’una quina solidària. Aquesta activitat té l’objectiu de recaptar fons per a la causa i oferirà premis cedits per productors i empreses locals de la zona. Tot seguit, els assistents podran gaudir d’un sopar i participar en l’entrega de reconeixements a persones i entitats destacades del sector turístic del Baix Empordà.

Raimon Trujillo-Coris, vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme, ha agraït la resposta positiva del sector i ha destacat la importància de l’acte com a plaça de trobada per al sector turístic de la comarca. A més, ha ressaltat la solidaritat dels participants i ha reivindicat la tasca de la Comissió Turística, destacant que “ara és un bon moment per fer xarxa i reivindicar la feina ben feta”.