Som a “Ca l’Àngel”, una empresa familiar fundada el 1940 al bell mig de Sant Feliu de Guíxols, especialitzada en vins, escumosos, cerveses, licors i productes “fins” (d’aquells que en diuen “delicatessen”) pels nostres rebosts. Fem un tomb per aquest gran celler i botiga amb en Jordi Agustí!
Predomini del sol i temperatura a l’alça
Dies de gran amplitud tèrmica a causa de les altes pressions i l’estabilitat atmosfèrica que fa que el dia comenci fred, avui una mica menys que ahir amb mínimes que han quedat entre els 2 i 5ºC al Baix Empordà, i que contrastarà amb l’ambient suau o fins i tot lleugerament càlid del migdia, quan el termòmetre pot superar els 20 ºC.
Localment en zones enclotades també es poden formar algunes boirines de nit i matinada, però la jornada serà majoritàriament assolellada amb sols la pinzellada d’alguns núvols alts i prims. Demà ens espera un dijous pràcticament primaveral. Puja la temperatura, tant la mínima com la màxima, i el termòmetre arribarà entre els 22 i 24 ºC al Baix Empordà amb predomini del sol.
L’Irídia Fest se celebrarà el 16 i 17 de febrer a la sala Paral·lel 62
El festival de cultura Irídia Fest se celebrarà a la sala Paral·lel 62 els dies 16 i 17 de febrer, organitzat per Irídia i amb el suport de Say it loud.
Seran dos dies de concerts i propostes locals i internacionals amb el lema “Denunciem l’inacceptable. Imaginem el desitjable”, per tal d’afrontar la radicalització a través de la generació d’espais de comunitat.
L’espectacle de teatre No soy tu gitana de Silvia Agüero serà el tret de sortida a continuació del duet flamenc Rafael Perona i Carmen Amador.
El torn de la música serà present l’endemà amb la proposta de salsa i música afrocubana Tarquím y los metales preciosos. El dancehall i l’afrobeat serà protagonitzat per Lapili i la banda britànica Dowdelin també hi formaran part.
Després de les escenes musicals hi haurà una festa de reggaeton, dancehall, demBOW i hop-hop de la mà de Bulla perreo, Jazzmvn i Aceitunas negras.
L’entrada L’Irídia Fest se celebrarà el 16 i 17 de febrer a la sala Paral·lel 62 ha aparegut primer a Primera Fila.
L’adultcentrisme, un concepte per reflexionar

Per raons de feina, però també per raons vivencials, aquest últims mesos he estat donant voltes a un concepte, l’adulcentrisme. Per aquelles persones que no en coneixeu la definició, se’n diu adultcentrisme a aquell sistema de decisions en les que es decideix sobre els joves però en les quals no se’ls té en compte.
Però bé, us posaré altres paraules que segurament les heu sentit en algun moment de la vostra vida: ja ho entendràs quan siguis més gran, l’experiència et farà veure que això no és així….i com aquestes milers. El paternalisme dels adults cap a les joves, hi ha estat i és present en nostre dia dia.
Per exemple, l’altre dia va sortir un estudi en el que s’explica que els joves catalans han de destinar més del 100% del sou al lloguer si es volen emancipar, els comentaris, de la publicació: persones adultes opinant sobre el tema, titllant de ganduls als joves, perquè quan elles eren joves, es treballava més i no es queixaven tant. O en un altre espai, una classe universitaria, una persona talla l’intervenció d’una jove sobre la seva percepció del perill amb l’auge de l’extrema dreta. Tot perquè? Doncs perquè ella li volia explicar que hauria de sentir.
Volem que les joves siguin empoderades, resilients i justes el dia de demà, però fins llavors no les deixem aportar en procés de decisió, o fins i tot, els hi diem que s’equivoquen. Llavors però, quan arriba el moment, volem que s’involucrin, estiguin a peu del canó i si pot ser aportant el canvi. Potser, i només potser, hauríem d’intentar escoltar-les una miqueta abans. Només d’aquesta manera, fent-les partíceps, podem teixir comunitat.
Dues pastisseries del Baix Empordà entre les 50 millors de Catalunya
Durant el passat cap de setmana, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va premiar la Pastisseria Gou de Palafrugell i la Pastisseria Maison Marcel de Sant Feliu de Guíxols com unes de les 50 millors de Catalunya. De fet, nou de les distingides es troben a les comarques gironines.
L’any passat, Maison Marcel ja va rebre la Fava d’Or de Cacau i hem parlat amb la seva copropietària, l’Andrea Dopico, per saber com han rebut la notícia de tornar a rebre un reconeixement.
Gou Pastisseria no fa ni un any que va obrir les seves portes i haver pogut aconseguir aquest guardó ha “sigut tot un orgull”, comenta la seva rebostera Ruth Gou Subirà.
En els premis de les 50 millors de Catalunya, totes les pastisseries reben la mateixa distinció i valoració, sense priorització d’ordre ni classificació. És a dir, la classificació respon a un ordre alfabètic dins les diferents àrees geogràfiques. D’altra banda, també es va fer el lliurament de la Fava de Cacau durant la setena edició de la mostra.
Maison Marcel
La Pastisseria Maison Marcel, ubicada al carrer Major 5, està regentada per la parella formada per Franck Wenz i Andrea Dopico. Van obrir la seva botiga fa quasi tres anys a Sant Feliu, primer tenien una parada al mercat municipal i al febrer de l’any passat es van moure al seu actual emplaçament. I, és que, aquesta dolceria guixolenca es diferencia per elaborar pastisseria amb una estètica francesa utilitzant productes locals i de qualitat.
Dopico comenta que no és fàcil obrir un negoci artesanal al Baix Empordà per la competència que hi ha amb la pastisseria congelada. Tot i això, Maison Marcel ha apostat per seguir fent els seus productes a mà sense conservants ni additius perquè senten que és la seva “responsabilitat com a pastissers fer-ho així”, segons ha declarat la seva propietària.
Gou Pastisseria
Dins del Nareta Cafè de Palafrugell, trobem aquesta pastisseria d’autor creada per Ruth Gou. Ella tenia clar que volia obrir un establiment al centre d’aquest municipi i va poder fer realitat el seu somni l’any passat.
L’Enara volia obrir quelcom relacionat amb la restauració i la Ruth una pastisseria. Per això, van pensar de cohesionar aquests dos espais en un i van empendre aquesta idea.