Palafrugell ajorna els actes de Festa Major, destinats al jovent, degut l’augment de contagis de Covid-19

La decisió s'ha pres després que la Generalitat informés sobre el nombre de contagis de Covid-19 entre els adolescents al país.

- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell, ha decidit ajornar els actes destinats al públic juvenil de la Festa Major 2021, com ara els concerts, degut l’augment de contagis de COVID-19, que, en aquests moments, afecta d’una manera molt directa als joves de les franges d’edat entre els 16 i els 29 anys.

Entitats juvenils, les àrees de Joventut i Cultura i l’Ajuntament han pres aquesta decisió després de veure les dades dels contagis dels últims dies. La Festa Major de Palafrugell tindrà lloc del 15 al 21 de juliol i els concerts estaven programats a l’aparcament de l’Institut Baix Empordà, escenari de les conegudes barraques, però s’ha acordat que el millor és que els concerts es facin un cop passat l’estiu, entre els mesos de setembre i octubre.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha comentat a Ràdio Palafrugell que l’augment de casos COVID entre els joves ja els havia alertat a principis de setmana. Explica que quan estaven organitzant la Festa Major, mesos enrere, ho feien pensant que hi hauria menys restriccions, encara que, ara mateix està passant el contrari.

Així doncs, a més a més, dels concerts, El Racó de la Festa Major de l’associació Birres Braves, també s’ha anul·lat, i des de l’entitat han reconegut a Ràdio Palafrugell les dificultats de tirar endavant la proposta davant la situació actual.

 

L’Ajuntament de Palafrugell lamenta haver de prendre aquesta decisió, però el context epidemiològic actual ha estat clau per adoptar aquesta mesura, així doncs el consistori també demana paciència i comprensió amb la decisió presa.

Per altra banda, la resta de la programació continua de manera estable, encara que algunes actuacions pateixen algunes modificacions, per exemple els concerts de sardanes i orquestres, entre d’altres. Aquestes es continuaran oferint pero canviarà l’espai en el qual es celebrarà. Així doncs l’audició de sardanes del diumenge 18 a les 20 h i el concert de l’Orquestra Meravella de dilluns 19 a les 20 h s’ha traslladat al Teatre Municipal de Palafrugell. A més a més, en aquest últim, hi haurà dues sessions d’orquestra, una a les 19.30 h i l’altra a les 22 h.

 

Les autoritats sanitàries van anunciar noves restriccions com, per exemple, que en aquelles activitats de més de 500 persones sigui obligatori un test d’antígens dotze hores abans d’accedir-hi, una PCR o bé tenir el certificat de pauta completa de la vacuna. Aquestes mesures entraran en vigor aquest cap de setmana i, en principi, seran vigents durant quinze dies més, fet que afecta plenament a les activitats de la Festa Major de Palafrugell. No obstant això, Josep Piferrer es mostra optimista i compta que la resta d’activitats es puguin celebrar.

 

- Publicitat -