12.4 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Palafrugell exposa com serà l’enoteca situada a Cal Ganxó

Es vol crear aquesta zona per la cata de vins i diverses activitats relacionades amb el món del suro

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha anunciat la licitació de les obres per adequar els baixos i el soterrani de Cal Ganxó. La intenció de la reforma és establir una relació entre el suro i el vi, connectant la visita del Museu del Suro amb l’experiència del tast. Des de l’Ajuntament ja fa mesos que anunciaven aquesta reforma.

Cal Ganxó se situa al Carrer Pi i Maragall, 34 a Palafrugell, just al costat del Museu del Suro. La memòria del projecte preveu que l’edifici compti amb diverses sales i espais polivalents dedicats principalment al tast de vins i activitats culturals relacionades amb el tap de suro. La intenció és no alterar estructuralment l’edifici, centrar-se en els acabats i les instal·lacions. Ho explicava a Ràdio Capital l’alcalde del municipi, Josep Piferrer.

Es preveu que l’espai del soterrani es destini a una zona polivalent: principalment pel tast de vins i la realització d’activitats culturals relacionades amb el tap de suro. La planta baixa es destinarà a un espai de degustació de vins lligada amb la museografia, que al seu temps repartirà el seu espai en una zona d’entrada i barra i dos espais de menjador ocupant les dues zones restants.

La cuina es centralitzarà en la franja de la planta del soterrani situada fora del perímetre de l’edifici original. Aquesta zona quedarà complementada amb un sector situat al costat de l’entrada de la planta baixa. Serà una part annexa a l’edifici original.

L’història de Cal Ganxó i la tradició vinícola al Baix Empordà

Cal Ganxó és un edifici d’influència modernista construït a finals del segle XIX pel comerciant Joan reig Bonany. Fou adquirit al 1920 per l’empresa “Manufacturas del Corcho”. Des de llavors l’edifici ha format part del conjunt fabril de Can Mario adaptant-se a les diferents funcions que se li han assignat. Llavors, va a passar a formar part del conjunt museístic del Museu del Suro de Palafrugell.

Tota aquesta tradició surera es relaciona en gran manera amb la tradició vinícola de la comarca del Baix Empordà. La DO Empordà és una de les més reconegudes de les Denominacions d’Origen a Catalunya. A finals del 2021, el Patronat de Turisme de la Costa Brava i Pirineu de Girona, amb el suport del Consell Regulador de la DO Empordà, van crear la Ruta del Vi DO Empordà.

Així doncs hi ha un estret lligam entre la producció surera i el vi a l’Empordà. Per això, des de l’Ajuntament de Palafrugell es va apostar per realitzar aquesta reforma a Cal Ganxó. Tal com expliquen a la memòria tècnica, “afegir el tast de vins a la part final de la visita del Museu del Suro pot ser un complement atractiu, que incrementi el nombre de visitants”.

Josep Piferrer, va explicar en una entrevista a Ràdio Capital, que la gestió d’aquest nou espai que es preveu crear a Cal Ganxó es decidirà un cop acabades les obres. El pressupost que es vol destinar a aquest nou edifici es de 539.557,33 €.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern s’obre a revisar la taxa turística

N'ha parlat la Consellera d'Economia, Natàlia Mas, en la seva intervenció en la recent Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -