18.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Palafrugell atorgarà la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que ha lluitat contra la Covid-19

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha decidit atorgar simbòlicament la Medalla d’Honor de la Vila, la seva distinció més elevada, a tota la gent que al llarg dels darrers mesos ha estat en primera línia en la lluita contra la Covid-19. Per aquest motiu, ha iniciat la tramitació amb la aprovació de la Comissió de Serveis a les Persones, per tal que la Medalla d’Honor sigui un reconeixement simbòlic a diverses associacions, entitats, institucions i persones que han exercit el voluntariat i que han estat en primer línia lluitant des de diferents fronts amb l’objectiu d’estar al costat de la societat palafrugellenca. L’acte d’entrega tindrà lloc un tarda de principis de setembre.

Han estat moltes les necessitats sanitàries, socials i econòmiques que han sorgit arran d’aquesta crisi, on diferents col·lectius hi ha fet front. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit que calia reconèixer la seva tasca amb el que es considera la màxima distinció protocol·lària del municipi.

Per tot això, es proposa que les següents entitats, associacions i persones: l’àrea de Benestar Social, Policia Local, Protecció Civil, Càritas, Creu Roja, el personal de l’Asil, el del Patronat Palafrugell Gent Gran, el personal d’Atenció Primària i de l’Hospital de Palamós destinat a Palafrugell Gent Gran, els hotelers de la zona que han acollit palafrugellencs que havien de romandre en quarantena o malalts lleus, les empreses que han col·laborat de forma desinteressada amb el municipi i els voluntaris/es que hi han participat d’alguna manera desinteressada, rebin la Medalla d’Honor de la Vila a títol simbòlic com a reconeixement a la seva tasca i trajectòria en la lluita contra la Covid-19.

En el marc de l’acte públic que ha de servir per homenatjar a totes aquestes entitats i voluntaris, també es farà un homenatge en record a totes les víctimes.

Medalles d’Honor
Actualment, només tenen la Medalla d’Honor de Palafrugell tres persones, el compositor i músic Josep Bastons i els esportistes Antonio Miguel i Albert Rocas, aquests dos últims per ser els únics palafrugellencs de la història que han participat en uns Jocs Olímpics.

També tenen la Medalla dues entitats, concretament l’escola Vedruna i el FC Palafrugell, que van rebre aquesta distinció l’any 2009. L’escola perquè celebrava el seu 150è aniversari i el club de futbol degut a que es va fundar l’any 1909.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel proper 2022
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -