24.7 C
Pals
Dissabte, 30 setembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell augmenta l’IBI un 2,5% però congela la resta d’impostos i taxes

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat augmentar un 2,5% l’impost de béns immobles per a l’any 2018, mentre que manté congelada la resta d’impostos i taxes. Les ordenances només han comptat amb el vot favorable del govern d’ERC i el PDeCAT, mentre que l’oposició ha votat en bloc en contra. El cap de l’oposició, el socialista Juli Fernández, considera que podrien haver alleugerat l’augment de l’IBI recorrent a les inversions financerament sostenibles.

L’alcalde Josep Piferrer assegura que són unes ordenances “moderades” en un context on la societat encara no ha sortit de la crisi. Defensa que, contemplant la congelació de la resta de taxes, la pressió fiscal creixerà un 1,25% de mitjana, una xifra que se situa per sota de l’IPC anual.

El govern també destaca que no s’encareixen impostos que afecten a les economies familiars com és el cas del rebut de l’aigua, després de successius anys en què la tarifa s’havia incrementat. L’ajuntament ha incorporat diferents bonificacions per alguns tributs, com una del 60% sobre l’IBI per a noves activitats. També s’augmenten les bonificacions en l’impost sobre construccions per les empreses que sol·licitin llicències d’obres, i en la taxa per la llicència obertura d’establiments.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -