9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Palafrugell debat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell va donar ahir el tret de sortida a les jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic, amb la inauguració de l’exposició de fotografia “La nevada del 8 de març de 2010. Un episodi excepcional”.

L’exposició, de marcat caràcter divulgatiu, s’emmarca dins les “Jornades de meteorologia i canvi climàtic”, que tindran lloc durant els mesos de febrer i març. Aquest cicle de conferències setmanals i taules rodones té l’objectiu d’explicar què és el canvi climàtic, les seves conseqüències, les adaptacions dels ecosistemes i l’activitat humana, aportant un enfocament local.

Calendari de xerrades:
•    “La nevada del 8 de març del 2010. Un episodi excepcional” a càrrec d’Albert Aparicio del Servei de Meteorologia de Catalunya, el dijous 13 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Museu del Suro.
•    “Què és el canvi climàtic” a càrrec del Dr. Josep Calbó del Grup d’Experts del Canvi Climàtic a Catalunya, el dijous 20 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Museu del Suro.
•    “El paper del oceans en el clima” a càrrec de la Dra. Eva Calvo de l’Institut de Ciències del Mar, CSIC, el dijous 27 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Museu del Suro.
•    “Riscos naturals i vulnerabilitat associats al fenòmen del canvi climàtic” a càrrec del Dr. Carles Roqué de la Universitat de Girona, el dijous 5 de març a 2/4 de 8 del vespre al Museu del Suro.
•    “Previsions dels efectes del canvi climàtic a la Costa Brava” a càrrec de la Dra. Anna Maria Ribas de la Universitat de Girona, el dijous 12 de març a 2/4 de 8 del vespre al Museu del Suro.
•    Taula rodona “Experiències d’adaptació, mitigació o lluita al canvi climàtic”, amb Anna Sanitjas del Col·legi Oficial d’Enginyers Forestals de Catalunya, el Dr. Joaquim Garrabou de l’Institut de Ciències del Mar, Joan Benejam del Consell Regulador DO Empordà i el Dr. Gabriel Borràs de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic; moderació i conferència de clausura a càrrec de Gemma Puig de Televisió de Catalunya, el dijous 14 de març a 2/4 de 11 del matí al Teatre Municipal.

L’exposició de fotografies

Coincidint amb el 10è aniversari del temporal de neu de l’any 2010, s’ha fet una crida a través de les xarxes socials per tal de fer un recull d’imatges i vídeos dels veïns i veïnes de Palafrugell. De la selecció d’aquestes imatges s’ha preparat una exposició fotogràfica, que sota el nom La nevada del 8 de març de 2010. Un episodi excepcional, recorda la transformació del municipi aquells dies, arran de la nevada. La mostra s’ha ampliat també amb imatges de nevades històriques provinents de l’Arxiu Municipal de Palafrugell i amb imatges de satèl·lit de la jornada, elements indispensables per entendre què va succeir a nivell meteorològic durant aquelles dates.

Aquesta mostra fotogràfica es podrà visitar al Museu del Suro fins al 15 de març. Durant aquest temps també es realitzaran visites amb el comissari de l’exposició per a públic general i visites guiades i tallers dinamitzats per a centres educatius.

La inauguració de l’exposició va comptar amb la participació de Sergi Sabrià i Xavier Vilà, que l’any 2010 ocupaven els càrrecs d’alcalde i regidor, respectivament.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -