17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell obre a la ciutadana la decisió sobre la data de celebració de les Festes de Primavera

S’ha posat en marxa un procés participatiu per decidir si la festa se celebra vinculada a la segona Pasqua o de forma permanent el primer cap de setmana de juny

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés participatiu a tota la ciutadania per decidir la data de celebració de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava. L’Equip de govern ha demanat l’opinió a tot el municipi, arran de la petició de l’Associació de Carrossaires perquè aquesta festa popular se celebrés de forma permanent el primer cap de setmana de juny, a causa de la confluència de diversos esdeveniments culturals en poques setmanes de diferència.

Així doncs, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Palafrugell poden participar a través d’aquest web entre el 4 i el 15 de setembre. També, es podrà votar de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (avda. de Josep Pla, 5; matins de 9 a 13 h) i a Can Genís (c/ del Progrés, 15; tardes de 16h a 20h). I, els diumenges 3 i 10 de setembre de 10 a 13h, s’instal·larà un punt de participació a plaça Nova.

En aquest sentit, el procés participatiu consta d’una sola pregunta que caldrà contestar amb un sí o un no. Aquesta és la qüestió que es planteja: “El Carroussel Costa Brava se celebra el diumenge de la segona Pasqua, que cada any canvia de data. Estaries d’acord en canviar-ho de manera permanent i que: El Carroussel Costa Brava/Festes de Primavera se celebrin de manera fixa el primer diumenge de juny, i per tant el dilluns següent sigui festiu local?”.

Festes de Primavera i Carroussel Costa Brava

El Carroussel Costa Brava, catalogat com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, va néixer l’any 1963 i s’ha consolidat com una tradició amb simbolisme històric que des dels seus inicis ha anat lligada a la segona Pasqua i, per tant, cada any se celebra en una data diferent.

Amb el pas dels anys, van anar sorgint d’altres activitats lúdiques i culturals al voltant del Carroussel Costa Brava, fins a crear-se les actuals Festes de Primavera que inclouen tota mena d’activitats per a un públic molt divers, organitzades entre l’Ajuntament i diverses entitats del poble.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -