21 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Palafrugell demana mantenir l’institut Frederic Martí Carreras com a centre d’alta complexitat

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Palafrugell demana mantenir l'institut Frederic Martí Carreras com a centre d'alta complexitat
Loading
/

El ple de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat per unanimitat una moció que demana al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que mantingui l’institut Frederic Martí Carreras com a centre d’alta complexitat. El govern català ha decidit excloure el centre d’aquesta consideració, encara que totes les escoles i instituts de Palafrugell havien estat fins ara centres de màxima complexitat. El regidor d’Educació, Albert Tané, ha llegit la moció:

La moció alerta que retirar la consideració d’alta complexitat pot marcar un “inici de fractura social”. A més, explica que tots els alumnes vénen d’escoles de primària, que són considerades de màxima complexitat. L’INS Frederic Martí Carreras tindrà al proper curs cinc línies d’ESO, dues més de l’altre institut del municipi, el Baix Empordà. El regidor socialista Xavier Rocas ha definit com a “inexplicable” la decisió del Departament d’Ensenyament.

El plenari també ha aprovat una moció del grup municipal d’Entesa a Palafrugell per a una escola inclusiva. La moció insta a la Generalitat a garantir el personal necessari per atendre cada necessitat educativa especial.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’onada de calor del 2022 causa una mortalitat “sense precedents” en la gorgònia vermella del Montgrí i les Illes Medes

Un estudi de la Universitat de Barcelona revela que l'onada de calor extrema de 2022 va incrementar la mortalitat de la gorgònia vermella al parc natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter, afectant el 70% de les colònies. Els investigadors adverteixen que aquests resultats amenaçen la viabilitat de l'espècie i podrien alterar la biodiversitat dels ecosistemes bentònics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -