10.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

Palafrugell es prepara per a una nova edició de la Biennal de fotografia Xavier Miserachs

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dissabte s’inaugura a Palafrugell la novena edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, que s’allargarà fins al 9 d’octubre. Al llarg d’aquest mes es podran visitar catorze exposicions ubicades en diferents espais públics i privats de la vila.

Seguint amb la línia iniciada des de ja fa vàries edicions l’organització segueix apostant per mostrar el treball de fotògrafs de la generació de Xavier Miserachs, el documentalisme de figures amb trajectòries consolidades, els treballs de documentalistes més joves, amb un caràcter marcadament social i reivindicatiu, i la recuperació d’arxius. En aquesta ocasió es podrà apreciar l’impecable realisme documental de Rafael Sanz Lobato, premi de nacional de fotografia 2011. Joana Biarnés, la primera fotoperiodista de l’estat espanyol, també estarà present a la Biennal amb una exposició inèdita.

Inèdita també és la mostra de la vessant fotogràfica de Tom Sharpe sobre la segregació racial a Sud-àfrica. Les exposicions de Pep Bonet, Àngel Garcia, també presentada per primera vegada en aquesta edició, i de Pablo Piovano, tracten l’explotació infantil a Bangla Desh, les vicissituds dels primers refugiats sirians que varen arribar a Europa i les conseqüències dels agrotòxics per a població que hi entra en contacte. Tanya Habjouqa, mostra a Plaers Ocupats l’aspecte més lúdic dels palestins que viuen a la Franja de Gaza, Cisjordània i Jerusalem Est i Jordi Ruiz tracta la vida de les comunitats mennonites de Bolívia.

Fotografies locals

Relacionades amb la recuperació d’arxius són les exposicions de Baldomer Gili sobre Calella de Palafrugell a inicis del segle XX, el recull d’imatges dedicades a la cantada d’havaneres de Calella i es relacionades amb el que Josep Pla va anomenar “la civilització surera” . Per últim, David Salcedo presenta amb un peculiar sentit de l’humor, una guia de banyistes a la Costa Brava i Francesc Fàbregas ofereix més de cent imatges que ens ens conviden a fer una passejada per la història del rock, el pop i el folk, tant nacional com internacional dels anys setanta fins a l’actualitat.

Les exposicions es complementaran amb xerrades, conferències i projeccions. Cal remarcar la cessió d’espais i organització conjunta d’exposicions de les fundacions Josep Pla, Vila Casas, Cuixart i la recentment constituïda Tom Sharpe.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -