12.6 C
Pals
Dilluns, 17 gener 2022
- Publicitat -

Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols tindran el preu del lloguer regulat per llei

En aquests dos municipis, s'aplicarà la llei de contenció de rendes. És la llei que regula el preu dels lloguers als municipis considerats "àrees de mercat d'habitatge tens". 

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Durant els propers 5 anys, els nous contractes de lloguer a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols no podran superar el preu de referència marcat per la Generalitat. I és que en aquests dos municipis, s’aplicarà la llei de contenció de rendes. És la llei que regula el preu dels lloguers als municipis considerats “àrees de mercat d’habitatge tens”. 

Per tal que un municipi sigui considerat “àrea de mercat tens” cal que la mitjana del preu dels lloguers creixi de manera sostinguda i superior a la mitjana de Catalunya o que la mitjana del preu superi el 30% de la renda mitjana de les persones menors de 35 anys, entre altres supòsits. Ho explica Josep Saballs, regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols. El regidor assegura que va ser el Ple municipal de l’Ajuntament qui ha demanat que Sant FEliu torni a incloure’s en aquesta llei. 

A part de Sant Feliu i Palafrugell, l’Agència d’Habitatge de Catalunya també inclou Llagostera i Olot a la llista, afegint-se a Blanes, Figueres, Girona i Salt, que van ser declarats el passat setembre. La Cambra de Propietat de Girona considera que aquesta mesura no és adient. Asseguren que pot desincentivar les inversions en habitatges de lloguer i causar una major escassetat encara. Tot i això, des de l’Ajuntament de Sant Feliu es mostren satisfets amb la llei i celebren que la petició del Ple hagi tirat endavant. 

Tant el Sindicat d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols com fonts de la PAH del municipi troben que la llei de contenció és un pas endavant. Tot i això, remarquen que no és suficient i que fan falta més accions. Així ho explica un portaveu del Sindicat d’Habitatge a Ràdio Capital.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu té un nou projecte de reurbanització de la plaça del Nord

Les obres es faran cap a finals d'aquest any i és un projecte que s'havia redactat el 2014 i que ara s'ha readaptat. El pressupost del projecte volta els 260 mil euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -