0.1 C
Pals
Dissabte, 22 gener 2022
- Publicitat -

El projecte d’urbanitzar la Fosca de Palamós serà una realitat

S'iniciarà aquest any i el cost serà de 3,3 milions d’euros i tindrà una execució de setze mesos

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Palamós iniciarà la segona fase de les obres d’urbanització del sector de la Fosca. Les zones afectades seran els inclosos entre la carretera de la Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell i el carrer de l’Església. El pressupost és de 3.355.000 € i el termini d’execució del projecte preveu que siguin 16 mesos. El projecte permetrà perllongar els trams finals del carrer de Dues Palmeres i de l’Església de la Fosca, per connectar-los amb el camí vell de la Fosca.

Des del Punt Avui, informen que el projecte aprovat inclou actuacions concretes segons les necessitats de cada carrer. La proposta planteja principalment carrers de circulació rodada amb calçada asfaltada i voreres a banda i banda. S’executaran també alguns carrers i passatges construïts amb plataforma única i tractament superficial de formigó acolorit. A part, es preveuen petites intervencions per adaptar l’amplada d’alguns vials, tal com preveu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

La segona fase d’obres d’urbanització inclou també la prolongació dels trams finals dels carrers de Dues Palmeres i l’Església de la Fosca, que ara no té sortida. Aquesta actuació del projecte ha provocat l’expropiació dels terrenys necessaris per poder realitzar aquesta unió de carrers.

En el projecte també s’inclouen la millora de diversos serveis. Així, s’instal·laran nou enllumenat públic, la canalització separativa de la xarxa d’aigües residuals i plujanes, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable i soterrar les xarxes elèctriques i de telèfon. La proposta d’urbanització de tot aquest sector ha de permetre el condicionament de dues zones verdes.

Les obres de la Fosca en l’antic càmping Bellafosca

Les obres del projecte d’urbanització dels terrenys on estava situat l’antic càmping i el seu hotel Bellafosca avancen a bon ritme. Els veïns de la zona no van aprovar la cessió d’un tram de vial, que només s’urbanitzarà parcialment. El projecte preveu construir 43 apartaments en dos edificis. A més, hi haurà 12 parcel·les de 400 metres quadrats.

El càmping i l’antic hotel Bellafosca es van enderrocar l’any 2017. L’establiment estava tancat des del 2005. En el seu moment va ser el primer càmping registrar que hi va haver a l’Estat espanyol i la seva activitat es va allargar més de cinquanta anys. Salvem la Pineda d’en Gori va denunciar aquesta acció i demana a l’Ajuntament que l’aturi. Però el govern va dir que s’ajustava als permisos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -