6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell instal·la 50 plafons per lluitar contra l’incivisme

Els missatges recorden l'elevat cost de les sancions referents a la neteja viària i la recollida de residus

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat una campanya informativa formada per 50 plafons de grans dimensions amb missatges destinats a acabar amb l’incivisme pel que fa referència a la neteja viària i la recollida de residus.

Aquesta campanya consta de diferents elements comunicatius que s’han instal·lat en diferents punts del territori i on es pot llegir: “Dipositar trastos i bosses a terra, fora dels contenidors, comporta una sanció de 400€!”. Els tòtems fan un metre i mig d’alçada i s’han instal·lat aquesta mateixa setmana a un total de 50 punts distribuïts entre els diferents nuclis de Palafrugell. La col·locació d’aquests elements informatius, que inclouen fotografies de trastos vells, també serveixen per recordar a peu de carrer l’elevat cost que suposen les múltiples infraccions.

L’objectiu de la campanya passa per tenir una vessant informativa però al mateix per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar i tenir un poble el màxim de net. Cal recordar que si els trastos vells es deixen al carrer el dia que no correspon, o si qualsevol ciutadà posa les bosses al contenidor que no toca o les deixa a fora, a terra, aquesta acció té repercussions per a la convivència veïnal i a més, es pot sancionar amb multes de 400 euros.

Material de campanya
La campanya consta d’un total de 50 plafons, els quals s’han instal·lat en punts de contenidors on s’han detectat reiteradament abocaments. Als diferents barris de Palafrugell s’han instal·lat 25 tòtems, mentre la resta s’han distribuït en els diferents nuclis: 2 a Llofriu, 6 a Tamariu, 7 a Llafranc i 10 a Calella de Palafrugell.

Pla d’acció per millorar la neteja de la vila
La campanya, que se centra sobre la recollida de trastos, forma part del pla d’acció de l’Ajuntament per millorar el servei de recollida de residus i neteja viària, adequar-lo a les necessitats del moment, atacar l’incivisme i complir els objectius de recollida selectiva als quals obliga la normativa catalana en l’horitzó del 2020.
Algunes de les actuacions d’aquest pla d’acció ja s’han implantat, com la presència de dues informadores de carrer, la realització d’una enquesta ciutadana, el reforç del servei d’inspecció i l’increment de la periodicitat de recollida. L’objectiu és anar millorant el servei de manera que es visualitzi un municipi més net i ordenat i al mateix temps incidir sobre l’incivisme amb campanyes de caràcter informatiu i divulgatiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Arriba ‘La Festa’ de La Pegatina amb The Tyets, Jazzwoman i Santa Salut

“La Festa”, ja ho diu el mateix títol, és una celebració entre amics. S’ajunten quatre artistes (La Pegatina amb Santa Salut, The Tyets i Jazzwoman) per cantar al ritme d’aquesta merenga accelerada que barreja rap i melodies cantables en català. Es tracta d’un divertiment que es complementarà amb un videoclip fet a partir de resultats
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -