24.1 C
Pals
Dissabte, 5 desembre 2020

Palafrugell instal·la 50 plafons per lluitar contra l’incivisme

Els missatges recorden l'elevat cost de les sancions referents a la neteja viària i la recollida de residus

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Alerten de trucades comercials que es fan passar pel CAP de Palafrugell

Des del CAP de Palafrugell asseguren que no hi tenen res a veure
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat una campanya informativa formada per 50 plafons de grans dimensions amb missatges destinats a acabar amb l’incivisme pel que fa referència a la neteja viària i la recollida de residus.

Aquesta campanya consta de diferents elements comunicatius que s’han instal·lat en diferents punts del territori i on es pot llegir: “Dipositar trastos i bosses a terra, fora dels contenidors, comporta una sanció de 400€!”. Els tòtems fan un metre i mig d’alçada i s’han instal·lat aquesta mateixa setmana a un total de 50 punts distribuïts entre els diferents nuclis de Palafrugell. La col·locació d’aquests elements informatius, que inclouen fotografies de trastos vells, també serveixen per recordar a peu de carrer l’elevat cost que suposen les múltiples infraccions.

L’objectiu de la campanya passa per tenir una vessant informativa però al mateix per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar i tenir un poble el màxim de net. Cal recordar que si els trastos vells es deixen al carrer el dia que no correspon, o si qualsevol ciutadà posa les bosses al contenidor que no toca o les deixa a fora, a terra, aquesta acció té repercussions per a la convivència veïnal i a més, es pot sancionar amb multes de 400 euros.

Material de campanya
La campanya consta d’un total de 50 plafons, els quals s’han instal·lat en punts de contenidors on s’han detectat reiteradament abocaments. Als diferents barris de Palafrugell s’han instal·lat 25 tòtems, mentre la resta s’han distribuït en els diferents nuclis: 2 a Llofriu, 6 a Tamariu, 7 a Llafranc i 10 a Calella de Palafrugell.

Pla d’acció per millorar la neteja de la vila
La campanya, que se centra sobre la recollida de trastos, forma part del pla d’acció de l’Ajuntament per millorar el servei de recollida de residus i neteja viària, adequar-lo a les necessitats del moment, atacar l’incivisme i complir els objectius de recollida selectiva als quals obliga la normativa catalana en l’horitzó del 2020.
Algunes de les actuacions d’aquest pla d’acció ja s’han implantat, com la presència de dues informadores de carrer, la realització d’una enquesta ciutadana, el reforç del servei d’inspecció i l’increment de la periodicitat de recollida. L’objectiu és anar millorant el servei de manera que es visualitzi un municipi més net i ordenat i al mateix temps incidir sobre l’incivisme amb campanyes de caràcter informatiu i divulgatiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Mor l’activista cultural palafrugellenc Jordi Plana i Martí

L'activista cultural, dibuixant i pintor palafrugellenc Jordi Plana i Martí ha mort. Tal i com ha explicat Ràdio Palafrugell,...
- Publicitat -

A Sant Feliu de Guíxols, s’aproven les obres de l’espigó de Garbí sense els vots de l’oposició

Durant el ple extraordinari de dijous passat, el projecte d’obres de l’espigó de Garbí de la platja de Sant Feliu de Guíxols, es va...

L’Ajuntament de Pals convoca un concurs d’ornamentació nadalenca

Així l’Ajuntament de la Pals vol reforçar l’esperit nadalenc d’aquest any atípic, animant la participació de tots els veïns i veïnes a decorar els espais exteriors i visibles de les seves cases i aparadors per engalanar el nostre poble. Llums, arbres, etc.,- ornamentació nadalenca per fer una mica més Nadal i enfortir el sentiment de comunitat.

Cap de setmana hivernal amb intervals de núvols

Ambient molt fred de rigorós hivern durant el cap de setmana amb gelades a l'interior i temperatura màxima que com a molt assolirà els 10ºC.

Dolors Bassa, abans d’entrar a la presó de Figueres: “Diguin el que diguin, el diàleg i la negociació hi seran sempre”

L'exconsellera assegura que no es rendiran i que per molt que els vulguin "trepitjar, no ho aconseguiran". Unes 200 persones es concentren davant del centre penitenciari per donar suport a l'exconsellera. L'exconsellera de Treball assegura que les conviccions "són les mateixes"

Altres notícies