13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell destina 6.000 euros per a un projecte d’emergència a l’Índia

L’ajut serveix per pal·liar els efectes de la COVID-19 al país asiàtic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Davant la situació d’emergència extrema per la COVID-19 que viu l’Índia, la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell ha acordat tramitar un ajut de 6.000 euros. Els diners serviran per a la compra i enviament urgent de respiradors a l’Hospital Ahalya de Guntur, a l’estat d’Andhra Pradesh, a l’est del país.

Amb aquesta iniciativa, Palafrugell s’adhereix al projecte promogut per l’Indian Culture Center de Barcelona en el marc de la campanya d’emergència Món Local COVID-19 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, engegada el mes de maig de 2020. L’objectiu de la campanya és fer front als efectes de la pandèmia arreu del món.

Hospitals col·lapsats i sense mitjans

La pandèmia està colpejant de manera perjudicial l’Índia, que ja supera els 300.000 casos positius diaris. La xifra més elevada registrada en un sol país des que va començar la pandèmia. L’increment de les últimes setmanes, ha disparat el nombre total d’infeccions fins als 25 milions, fet que l’ha tornat a situar el subcontinent per davant del Brasil i només per darrere dels Estats Units. El nombre de víctimes mortals també s’ha incrementat fins a arribar a les 4.000 en un sol dia.

La que ha sigut la segona onada de la pandèmia per a l’Índia, ha desbordat completament la capacitat dels serveis sanitaris del país, ja de per si precaris. En el cas de l’Hospital Ahalya de la ciutat de Guntur, amb capacitat per a 100 llits, la situació ha esdevingut insostenible, amb centenars de persones ingressades, moltes de les quals es troben en estat crític i amb necessitat urgent d’oxigen.

L’ajut de Palafrugell farà possible l’enviament d’un centenar de respiradors portàtils a aquest centre sanitari.

60.000 euros en projectes solidaris

L’Ajuntament de Palafrugell destinarà aquest any 2021 prop de 60.000 euros en projectes de cooperació internacional. La major part d’aquests diners van destinats en forma de subvenció a les ONG que integren la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació (ACAPS, Amb les Teves Mans, Creu Roja, Projecte Xevi i Unitat Solidària), que actuen en escenaris tan diversos com el Sàhara Occidental, Gàmbia, el Congo, Senegal i Guatemala.

També, està previst continuar la col·laboració, iniciada l’any passat, amb l’asil d’ancians Hogar Teresa Jornet de Tarija (Bolívia).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient de tardor amb cel mig ennuvolat

Dimarts amb ambient fresc de tardor, aire de Tramuntana al matí i cel variable amb núvols d'evolució diürna.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -