12.8 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell tindrà la primera Escola de carrossaires

Aquest curs es dedicarà a aprendre a fer "ninos" i escultures per les carrosses

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa la primera Escola de carrossaires. L’activitat, organitzada l’Associació de Colles de Festes de Primavera i impartida per Julio Navarro, té per objectiu mantenir aquesta tradició tan arrelada i diferencial dels carnavals a la vila.

El present curs, que començarà el proper 19 d’octubre, es dedicarà a aprendre a fer “ninos” i escultures carrossaires. Estarà dividit en dos blocs: un de més teòric i un altre de més pràctic. Les sessions s’impartiran els dimecres al vespre entre Can Genís i a la Nau dels carrossaires. Les persones interessades poden inscriure’s a www.cangenis.cat

L’art de crear una carrossa

Les carrosses són un tret diferencial de les colles de carnaval a Palafrugell. El treball de construcció de la carrossa podria bé considerar-se un treball d’artesania doncs les tècniques i material que s’hi utilitzen són molt diversos amb acabats de molta qualitat. Tradicionalment, els grups de carrossaires solien estar integrats per persones provinents de diversos oficis que sempre podien aportar la seva expertesa en la construcció de les carrosses, com la fusteria, la pintura, l’electricitat, etc.

Així doncs, la creació d’una carrossa és una tasca que comença molts mesos abans de la celebració del Carroussel del Costa Brava a la primavera. Generalment, uns sis mesos abans de les Festes de Primavera, cada colla es reuneix per decidir el tema. Un cop triat es comença a treballar per perfeccionar la idea i obtenir un primer esbós del que serà la carrossa i poc a poc es va treballant fins a tenir-la enllestida per desfilar.

L’estructura de la carrossa es crea sobre una plataforma de fusta que es posa en un camió vell del qual s’ha aprofitat el motor. Cada colla utilitza diferents tècniques i materials com per exemple ferro, fusta, poliuretà, guix, etc. per confeccionar estructures, ninots i elements decoratius.

Les carrosses surten al Carroussel acompanyades d’una comparsa. La comparsa consta de dos elements bàsics: el vestuari, que habitualment es dissenya i s’encarrega a un modista: i la coreografia, que demana a la comparsa trobar-se uns dies a la setmana per assajar-la amb la música escollida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mad Cool 2023 anuncia part del seu cartell

Aquest dilluns s’han presentat els primers noms per la sisena edició del Mad Cool Festival, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Madrid, en una nova ubicació al sud de la capital espanyola. Entre els primers noms anunciats trobem Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Lizzo, The Black Keys, Prodigy, The 1975
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -