18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este, per tal de donar pautes sobre com actuar i començar a treballar en un protocol

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Ajuntament de Palafrugell, via Twitter

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d’oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este, per tal de donar pautes sobre com actuar i començar a treballar en un protocol que permeti, d’una banda, realitzar una ràpida actuació, i d’altra banda donar el màxim suport a les possibles víctimes. Una trobada que també està prevista que es faci amb la resta d’establiments que es dediquen a l’oci nocturn al municipi. Així, l’alcalde del municipi, Joan Vigas, considera que “l’objectiu és reforçar la prevenció i l’atenció, per tal de fer de l’oci nocturn un entorn el màxim de segur per a les persones”.

Aquest futur document, que també es treballarà conjuntament amb altres àrees de l’ajuntament com Benestar Social (Espai Dona) i el cos de Mossos d’Esquadra, consta de tres parts. La primera, té a veure en com actuar de forma preventiva, una segona que recollirà com cal actuar quan es detecta la situació si es produeix, i finalment una última part que té a veure amb l’acompanyament i el recolzament psicològic cap a la víctima.

Problemàtica amb els sorolls

D’altra banda, en la reunió entre els responsables de Costa Este i l’ajuntament, també es va abordar la problemàtica de l’excés de soroll i les molèsties que provoca als veïns de la zona. Malgrat que l’establiment d’oci nocturn s’adapta a la normativa, es va decidir iniciar un estudi per valorar quines actuacions es podrien arribar a fer per pal·liar la possible contaminació acústica. També es va establir el compromís, entre les dues parts, de baixa els decibels de forma voluntària i a fer un seguiment durant la resta d’aquest estiu pel que fa referència al so. Paral·lelament també es buscaran solucions com la instal·lació de panells acústics o altres elements estructurals que permetin establir una millor relació entre el gaudi de la música per part dels usuaris del local i el descans dels veïns i visitants durant aquesta temporada d’estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -