19.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

Palamós s’adhereix al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El Pla permetrà actuar en l’àmbit de la igualtat en coherència amb una línia estratègica conjunta, establint vincles de coordinació i treball entre els diversos municipis participants

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palamós va aprovar dijous passat l’adhesió del municipi al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2021-2024, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà. La proposta d’aprovació va ser presentada pel departament d’Acció Social i Ciutadania, mitjançant el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós, des del qual s’ha participat en l’elaboració del Pla.

L’objectiu és el de poder sumar el municipi a una xarxa comarcal que ha de permetre actuar en l’àmbit de la igualtat en coherència amb una línia estratègica conjunta, establint vincles de coordinació i treball entre els diversos municipis participants.

Actualment, el document que recull el Pla està en procés d’aprovació per part dels municipis de la comarca que han confirmat la seva adhesió. Un cop enllestit aquest tràmit, el Pla estarà plenament amb vigència i permetrà promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’àmbit del Baix Empordà. A més de treballar per erradicar les desigualtats i les violències que deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

Polítiques públiques i de reconeixement de drets

Durant els darrers anys, gràcies a les reivindicacions i les lluites del moviment associatiu LGTBI, s’ha destacat l’impuls de polítiques públiques i de reconeixement de drets. També d’ençà de l’aprovació de la Llei 11/2014 per la Generalitat de Catalunya, mitjançant la qual es garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i així acabar amb l’homofòbia, lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Però més enllà del reconeixement formal de drets, encara queda un llarg camí per recórrer, ja que els avanços no han estat iguals per a totes les persones del col·lectiu ni s’han produït amb la mateixa intensitat en tots els àmbits, contextos i territoris. El Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2021-2024, ha de permetre seguir treballant en aquest camí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -