15.6 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

S’estrena la primera edició del Petit Festival de la Costa Vermella a la Catalunya del Nord

L’esdeveniment, el qual se celebrarà del 25 al 28 d’agost, estarà dedicat a l’element de l’aigua

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La Catalunya del Nord, presenta una nova proposta cultural que relligarà l’art i la ciència, i alhora reivindicarà el potencial cultural del Territori. El Petit Festival de la Costa Vermella, impulsat per l’escenògrafa i directora Razenka Lavant, la qual viu entre París i el territori nord-català, ha estat l’encarregada de dibuixar un programa complet per bastir la iniciativa.

L’esdeveniment es desenvoluparà al llarg de quatre anys en l’entorn de quatre ciutats del territori – Banyuls de la Marenda, Cervera de la Marenda, Cotlliure i Port-Vendres – sobre temàtiques lligades als quatre elements: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Aquest últim posarà en relleu i enllaçarà reflexions artístiques i recerca científica.

L’organitzadora del festival, Razenka Lavant destaca que “en els seus continguts, el festival proposarà espectacles, conferències i reflexions sobre la defensa del medi-ambient a través de tallers, d’exposicions, de concursos d’escriptura i de performance amb Pierre Richard i Denis Lavant.”

Durant els quatre dies del festival, es desenvoluparan diverses propostes com activitats de cinema, música i teatre, acompanyats d’espectacles per a gaudir en família. En les quals participaran personalitats de la ciència, les arts escèniques i artistes visuals.

A més, l’edició d’enguany comptarà amb la presència dels tres instituts marins de Côte Vermeille, centres d’excel·lència per a la investigació en oceanologia i biodiversitat marina. On investigadors, oceanògrafs, hidrogeòlegs, entre d’altres, participaran en les iniciatives del festival per parlar de l’aigua, la seva bellesa, perills que l’amenacen i de nosaltres.

Tal com s’explica a la pàgina web del festival, totes les temàtiques estan lligades i són necessàries perquè la vida sigui possible a la Terra, la mare naturalesa no bromeja amb allò que és necessari per a ella. “Aquí, a la costa rocosa, estan especialment presents, no els podem oblidar, ja que convivim amb ells”.

L’organitzadora del festival, Razenka Lavant ho resumeix així: “Avui, parlar del medi-ambient és d’una urgència absoluta. Tots els mitjans són vàlids per alertar, explicar i proposar línies de reflexió. El Petit Festival de la Costa Vermella és un mitjà d’alerta amb capacitat per explicar i proposar moments lúdics i de convivència per abordar aquestes qüestions vitals”.

A més, Lavant destaca que “en els seus continguts, el festival proposarà espectacles, conferències i reflexions sobre la defensa del medi-ambient a través de tallers, d’exposicions, de concursos d’escriptura i de performance amb Pierre Richard i Denis Lavant.”

Al mateix temps, la iniciativa comptarà amb la presència de Jean-marc Barr i alhora es projectarà el film mític “Le Grand Bleu”, entre altres activitats previstes. Per a poder veure la programació completa del festival es pot visitar la web de l’esdeveniment.

Amb la col·laboració de:

Generalitat de Catalunya - Casa Perpinyà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Detenen dos homes mentre transportaven 16 kg de marihuana al cotxe de la plantació a Platja d’Aro

Els Mossos i la Policia Local troben 1.000 plantes i intervenen 59 kg de cabdells en una casa de la urbanització Mas Nou
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -