12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

Palamós aprova la reforma de diversos carrers del barri de la platja

Aquesta reforma té un pressupost global d’uns 1.678.000 euros

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa Diari de Girona, l’Ajuntament del municipi ha aprovat el projecte que servirà per renovar una superfície total de més de 8 mil metres quadrats. D’aquests, gairebé 7300 se situen a Palamós, i la resta a Calonge i Sant Antoni.

Donada la naturalesa de les obres i l’afectació a les dues poblacions, està previst que els dos ajuntaments signin un conveni en el qual s’especifiqui què hi aportarà cadascun d’ells al projecte.

Les reformes comprendran actuacions als carrers López Puigcerver i Riera Aubi entre carrer del Mar i carrer Aragó, i els carrers Nàpols, Rosselló, Aragó i Mar, entre passeig del Mar i carrer President Francesc Macià.

El projecte proposa l’arranjament de la pavimentació de voreres i vials, assegurant la seguretat i l’accessibilitat a la via pública. També inclou la realització d’una xarxa separativa de clavegueram que eviti la impulsió cap a la depuradora d’aigües de pluja barrejades amb aigües residuals, i que redueixi les inundacions en situacions de pluges intenses. A més, està previst substituir les lluminàries de vapor de sodi existents per enllumenat de LED, la ubicació d’arbrat, parterres i mobiliari públic, les canonades de la xarxa d’aigua potable, i l’obra civil necessària per a poder implantar la fibra òptica i millorar les xarxes d’electricitat i telefonia.

Aquesta reforma té un pressupost global d’uns 1.678.000 euros, i compta amb una aportació de 250.000 euros atorgada pel Pla únic d’obres i serveis de Catalunya PUOSC 2020-2024. El pressupost es complementarà amb les aportacions dels veïns, mitjançant contribucions especials (més de 587 mil euros); de l’Ajuntament de Palamós (gairebé 7231 mil euros), i de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (gairebé 111 mil euros).

La idea és que els consistoris dels dos municipis aprovin definitivament el projecte abans de l’estiu, per tal de licitar les obres  i poder començar-les a la tardor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel més tapat i descens tèrmic

Ambient més fresc amb descens de la temperatura i increment de la nuvolositat amb risc d'algun ruixat de tarda.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -