9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

Palamós aprova l’Ordenança de l’habitatge d’ús turístic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa Ràdio Palamós, el Ple de l’Ajuntament del municipi ha aprovat inicialment l’Ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic i de les llars compartides. El document, que ara està en fase d’exposició al públic, s’ha aprovat amb una majoria àmplia, amb les excepcions del vot negatiu de Junts per Catalunya i l’abstenció de la CUP.

El preàmbul de l’Ordenança reconeix que la implantació ràpida i nombrosa dels habitatges d’ús turístic en aquests darrers anys pot portar conflictes en l’ús de l’espai públic i molèsties a la població resident. Per això proposa fer compatible l’activitat turística amb el dret al descans i la prestació d’un servei professional i de qualitat, així com integrar els habitatges d’ús turístic en l’entorn urbà, minimitzant el seu impacte i la seva densitat, així ho explica en declaracions al Ple la regidora de Turisme, Núria Botellé.

 

D’altra banda, la CUP lamenta que l’habitatge d’ús turístic a Palamós creixi en detriment del residencial. Creu que cal tenir clares les polítiques a aplicar, abans de fer una ordenança que no veu com es farà complir. Roser Huete, en declaracions al mitjà citat ho explica.

 

L’Ordenança reguladora de l’habitatge d’ús turístic i les llars compartides obliga els propietaris a declarar l’activitat a disposar de la cèdula d’habitabilitat, i a complir els requeriments urbanístics i els criteris d’accessibilitat, higiene i seguretat. El grup del PSC ha demanat que l’Ordenança sigui molt flexible a adoptar canvis que calgui, així ho ha expressat Raquel Gallego, regidora socialista.

 

L’Ordenança també inclou una normativa estricta amb els propietaris o gestors dels habitatges d’ús turístic, qui esdevenen responsables de vetllar perquè els usuaris no causin molèsties al veïnat. A l’entrada dels clients els han de lliurar un document amb les normes de comportament cívic, escrit en català, castellà, anglès i francès. Les infraccions a l’Ordenança se sancionen amb fins a 1.000 euros les lleus, fins a 3.000 les greus, i fins a 6.000 les de màxima gravetat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dilluns ennuvolat amb risc de ruixats amb tempesta la segona meitat del dia

Dilluns amb cel tapat i ambient poc confortable. Pot ploure i localment ho pot fer amb ruixats acompanyats de tempesta entre la tarda i nit.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -