18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Palamós comença el servei de vigilància i socorrisme a les platges

Durant la temporada alta s’ampliarà l’horari del servei de vigilància i socorrisme a les platges Gran de Palamós i La Fosca, que es durà a terme de les 10 a les 20 h

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha començat aquest cap de setmana el servei de socorrisme de les platges del municipi, que l’any passat va adjudicar a Marsave Mallorca, qui es responsabilitza d’aquesta tasca fins a finals de temporada. 

L’activitat va començar dissabte 4 de juny, coincidint amb els primers dos caps de setmana d’aquest mes, i s’allargarà fins al 4 de setembre, establint dos períodes, temporada baixa i alta, que adaptaran el servei als nivells d’ocupació.

D’aquesta manera els dies 4, 5 i 6, 11 i 12 de juny, del 18 de juny a l’1 de juliol, del 29 d’agost al 4 de setembre, i el 10 i 11 de setembre, s’inclouen a la temporada baixa; mentre que del 2 de juliol al 28 d’agost, seran de temporada alta. 

L’horari de vigilància i del bany assistit

L’horari de prestació del servei en temporada baixa serà de les 11 a les 19 h, de dilluns a diumenge, que es realitzarà a la platja Gran de Palamós, La Fosca i Castell. Durant la temporada alta, coincidint amb el període de màxima ocupació al municipi, aquest horari s’ampliarà en dues hores més (de 10 a 20 h) a la platja Gran de Palamós i a La Fosca; i s’incorporarà al servei de vigilància i socorrisme, la platja del Morro del Vedell (d’11 a 19 h).

Cal destacar les hores de dedicació exclusives de bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda, que durant la temporada alta es realitzarà cada dia de 12 a 18 h, a la platja Gran de Palamós, destinant dues persones a la realització i acompanyament d’aquest servei.

L’activitat de bany assistit comptarà amb cadires amfíbies i armilles de flotació per als seus usuaris. Es recomana sol·licitar cita prèvia per al servei de bany assistit.

Com en la temporada anterior, l’àmbit d’actuació del servei de vigilància i socorrisme seran les platges: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de quinze socorristes aquàtics i un coordinador. També es comptarà amb un vehicle de coordinació i dues embarcacions de suport, mitjançant les quals es podran realitzar vigilàncies per tot el litoral del municipi.

A banda el servei també disposarà d’embarcacions lleugeres sense motor (tipus caiac) aptes per a navegar dins de les zones de bany, per a poder realitzar tasques de vigilància i de rescat en aquest àmbit.

Als llocs de socors de les platges Gran de Palamós, La Fosca i Castell es comptarà amb barreres de contenció de vessaments d’hidrocarburs o altres contaminants, que es podran desplegar en cas de necessitat.

La resta de serveis, també en marxa

La Brigada Municipal també ha instal·lat aquestes darreres setmanes els serveis bàsics de platges com les dutxes i papereres, així com les passeres o les rampes d’accés per a minusvàlids.

A més, les línies de vida repartides entre la platja Gran i La Fosca, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua a les persones grans o amb mobilitat reduïda, també estan instal·lades. En concret, es poden trobar en cinc punts de la platja Gran de Palamós, cadascun d’ells situat al costat de les passeres, i tres a la platja de La Fosca, dues d’elles repartides a La Fosca, i una a la zona de Sant Esteve. 

El Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona subvencionarà part del servei de socorrisme i vigilància de platges a Palamós, a través del Programa de Suport Econòmic per a la Seguretat, Vigilància, Salvament i Socorrisme de les platges (Pt08) que es convoca anualment. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -