13.9 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L’Ajuntament cedeix a la cooperativa Sostre Cívic una parcel·la de 1.000 m2

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós i la cooperativa d’habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per a la viabilitat d’una promoció de 34 allotjaments socials. Segons informa Ràdio Palamós, ara el ple acaba d’aprovar la cessió d’una parcel·la municipal de 1.000m2, concretament l’espai situat entre l’avinguda de Catalunya i la riera d’Aubi. El termini de la cessió és de 75 anys després dels quals el sòl tornarà a ser propietat de l’Ajuntament de Palamós.

L’edificació de l’habitatge social cooperatiu tindrà un cost de 4,3 milions d’euros i s’ha de realitzar en un termini de sis anys, d’altra manera el protocol quedarà invalidat. Pel que fa als costos que s’hauran d’assumir, la regidora d’Habitatge Maria Puig recalca que estan previstes ajudes per part de la Generalitat.

Durant el Ple, diversos grups de l’oposició van manifestar els seus dubtes sobre la viabilitat econòmica del projecte a causa del cost que suposa pels cooperativistes. Cristóbal Posadas, de Ciutadans, així ho va explicar:

Per la seva banda el PSC també hi va votar en contra, tal i com ho va expressar la regidora Raquel Gallego.

Junts per Catalunya lamenta la falta d’informació sobre el projecte i concretament sobre el finançament dels cooperativistes però hi va votar a favor. Raimon Trujillo.

Finalment, la CUP ha donat suport al projecte. Roser Huete, portaveu d’aquesta formació.

En aquest model de cessió d’ús, els immobles pertanyen a la cooperativa. Així, els seus membres es beneficien d’un ús indefinit i transferible de l’habitatge, a canvi de pagar una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible. Un avantatge és que el cooperativista no depèn de quotes subjectes a l’especulació immobiliària perquè es tracta d’una entitat sense ànim de lucre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’acusat de matar el germà a cops de crossa a Palafrugell, culpable d’homicidi

El jurat popular li aprecia l'agreujant de parentiu i les atenuants de drogoaddicció i arravatament
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -