L’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana la sisena edició del concurs de cuina “Focs creuats”, una proposta gratuïta adreçada a joves d’entre 12 i 30 anys del municipi. L’activitat es fa a l’Espai del Peix i inclou tres sessions, la primera de les quals va tenir lloc el dimecres 22 d’octubre. Les dues restants es faran el dimecres 29 d’octubre i el dimarts 4 de novembre, a partir de les cinc de la tarda.
El concurs vol ser una activitat lúdica i educativa que apropa els joves al món de la cuina, tot fomentant una alimentació saludable, senzilla i equilibrada. Els participants es reparteixen en equips de tres o quatre joves, que han d’elaborar un menú complet amb entrant, plat principal i postres.
Durant el concurs, els equips compten amb l’assessorament del cuiner palamosí Tomàs Brull, que proposa plats elaborats amb productes de temporada i de proximitat, fàcils d’aconseguir i cuinar. L’objectiu és promoure, entre d’altres, el consum de peix de qualitat menys conegut, però assequible i arrelat al territori.
“Focs creuats” també busca fomentar l’autonomia i la capacitat de treball en equip entre els joves. A més, posa en valor coneixements locals vinculats a la cuina i l’alimentació.
El jurat, format per dos cuiners professionals, valora aspectes com el gust, la presentació, la higiene i la col·laboració entre els membres de cada equip. Els guanyadors rebran com a premi una targeta de 50 euros per persona, que podran gastar en comerços de Palamós associats a Fecotur.




