22.5 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

Palamós estudiarà cas per cas la possible ampliació de les terrasses

El consistori seguirà de model un protocol dissenyat pel Grup Costa Brava Centre

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha acceptat el model únic de terrasses que plantejava el Grup Costa Brava Centre. Per això, el consistori ha anunciat que l’Àrea de Mobilitat i Via Pública treballa “cas per cas” en l’esponjament de les terrasses per tal d’adaptar-les als requeriments d’ús d’aquests espais en la fase 1. S’estudia, doncs, cada situació de manera individualitzada per analitzar si és possible ampliar aquestes terrasses.

Toni Bachiller, vicepresident de Bars del Grup Costa Brava Centre, ha explicat a Ràdio Capital que aquest protocol permet garantir les mesures sanitàries i de servei:

La proposta del grup es fonamenta en l’amplada de passadissos, la distància entre taules i la creació d’un espai de recepció per a poder calcular la capacitat de cada terrassa. En concret, hi ha d’haver distància entre taules de 2 metres, accessibilitat en cadira de rodes i passadissos d’un mínim d’un metre i 20 centímetres. Una altra de les propostes que de fet l’ha incorporada el Ministeri, és la d’un recepcionista de terrassa fixe que s’ocupi de desinfectar i seure les persones. D’altra banda, també proposen taules en format de quatre, i no de dos. Segons ha explciat Sabrià, la mitjana no acostuma a arribar a 3 persones, per tant, en una terrassa de deu taules de 4,  hi hauria 40 cadires i “seria molt estrany que totes estiguessin ocupades”.

Entre les propostes que contempla l’Ajuntament de Palamós, hi ha la possibilitat de tancar algun tram de calçada al trànsit per ampliar les terrasses. Els espais on es podria aplicar seria a l’avinguda Onze de Setembre, en l’àmbit de la Planassa, al carrer Cervantes, Dídac Garrell, dos trams del carrer Orient i d’Alba prop de la plaça Catalunya, i les places dels Arbres, dels Comtes de Palamós i dels Països Catalans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tornen les Nits de Cafè-Teatre a Castell d’Aro

Es faran vuit representacions d'una hora de durada, de tècniques diverses, de petit format, per a públic adult, a càrrec de companyies professionals.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -