24.2 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

L’ús de la mascareta al Baix Empordà, estrictament obligatori a partir d’aquest dijous

El BOE ha emès una ordre on intensifica l’obligatorietat de l’ús de mascareta en persones majors de 6 anys, preferiblement de tipus higiènica o quirúrgica al carrer però també en espais tancats on no es pugui assegurar la distància de seguretat necessària

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que, a partir d’aquest dijous 21 de maig, serà estrictament obligatori l’ús de mascareta al Baix Empordà no només al carrer, sinó també en espais tancats amb funció pública, sempre que no es pugui assegurar la distància de seguretat entre persones.

La mesura fa obligatori l’ús de màscares, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin el nas i la boca. Els comerços, locals i serveis no permetran l’entrada de ningú de fora que no faci ús de les mascaretes. Per això, els consistoris recomanen realitzar tràmits, operacions i compres de forma telemàtica.

Com i quan s’ha de fer servir la mascareta al Baix Empordà?

  • Serà obligatori per a totes les persones majors de 6 anys.
  • En la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic.
  • L’obligació NO serà exigible per motius de salut (com dificultat respiratòria), per al desenvolupament d’activitats en les quals resulti incompatible el seu ús (menjar, beure o fer esport) o per causa de força major o situació d’extrema necessitat.

L’ordre, publicada al Butlletí Oficial de l’Estat, mantindrà la seva eficàcia durant tota la vigència de l’estat d’alarma i les seves possibles pròrrogues.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell en les aigües de Sant Feliu de Guíxols

El corall ha estat espoliat malgrat que la seva pesca ha estat prohibida per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Ara, hauran de passar almenys quatre generacions per poder observar un exemplar similar. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -