12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Palamós organitza un seguit d’activitats primaverals que promouen els valors mediambientals del municipi

Totes les activitats del programa són adreçades a un públic familiar i tenen una destacada vessant didàctica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa un nou cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi.

Les activitats ambientals d’aquesta primavera proposen connectar amb el bosc i les Gavarres de Palamós, sota el nom “Aquesta primavera… el bosc! A Palamós, les Gavarres”.

Divendres passat més de 500 alumnes de les escoles i instituts de Palamós van participar en la primera activitat -que a més estava en el marc del programa ‘Let’s clean up Europe’-, amb una neteja de diversos espais verds. Es van recollir residus abandonats a la platja Gran de Palamós, a la platja i passeig de La Fosca, al sector de Can Pere Tià, a l’entorn de la riera Aubí i pla de Sant Joan, i a la zona de la via verda.

L’acció es va repetir dissabte en una trobada oberta a tothom, a la zona boscosa de Sant Joan, a prop de La Fosca. Hi van participar una trentena de persones, entre les quals membres del grup Trampolí i alumnes de l’Institut de Palamós.

La programació d’activitats seguirà aquest proper dijous 12 de maig a la tarda amb la “descoberta de rastres”, adreçada a identificar els rastres que deixa la fauna en els prats i boscos.

I per dijous 19 de maig, hi ha prevista una descoberta del bosc de la Vall de la Bell-lloc, per a investigar-ne la fauna i la flora associades.

El dia 14 de juny a la tarda, l’activitat “Teràpia de bosc i natura”, oferirà als participants l’oportunitat de connectar amb la natura a través de les emocions i els sentits. La proposta serà dinamitzada per l’Associació Junta d’Arbres, i es repetirà el dia 16 de juny en horari de matí.

Xavier Lloveras, regidor de Medi Ambient de Palamós, explicava en declaracions a Ràdio Capital, que l’esperit de les activitats és el de recuperar la normalitat post-pandèmia:

Totes les activitats del programa són adreçades a un públic familiar i tenen una destacada vessant didàctica, com és el cas de l’exposició fotogràfica “Objectiu Gavarres”, o la mostra bibliogràfica sobre el bosc i el compostatge. Totes dues es podran visitar fins el 18 de juny a la Biblioteca Municipal.

Les activitats són gratuïtes però amb places limitades, que es poden reservar a través del següent formulari: https://bit.ly/3vBTllF

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -