7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Acaben les obres de restauració de les façanes del Castell Palau de la Bisbal

Ahir van començar a desmuntar la bastida que ha servit per a fer les obres de rehabilitació. Els problemes consistien, entre d'altres, en la disgregació de la pedra que forma l'edifici amb perill de caiguda de petits fragments i la mala evacuació de l'aigua.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir van començar a desmuntar la bastida que ha servit per a fer les obres de rehabilitació de la façana del Castell Palau de la Bisbal d’Empordà. Segons l’Ajuntament, les obres, que van començar el 28 de juliol de 2021, està previst que acabin en les properes setmanes.

Els problemes consistien, segons la citada font, en la disgregació de la pedra que forma l’edifici amb perill de caiguda de petits fragments, la mala evacuació de l’aigua des dels coronaments de façana i les gàrgoles, i el conseqüent creixement de fongs i plantes. En aquesta línia, els treballs han consistit en la neteja i manteniment de façanes, cobertes, actuacions de conservació i restauració de materials i elements constructius, millora de l’evacuació de l’aigua a façanes i cobertes, i un seguiment i reparació de fissures a murs i voltes.

L’Ajuntament de la Bisbal ha destinat al voltant de 442 mil euros, i també han participat la Diputació de Girona, que ha aportat 150 mil euros, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb gairebé 50 mil euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -