12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Palamós posa en marxa l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós està formada actualment per 11 voluntaris/es i és presidida pel palamosí, Martí Lloret, que té una llarga experiència de treball amb el voluntariat de Creu Roja Palamós.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Palamós crea l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi, que durant el darrer any ha realitzat tots els tràmits administratius en el seu procés de constitució, així com el de la formació dels seus integrants.

La posada en funcionament d’aquest cos de Protecció Civil és iniciativa de l’Àrea municipal de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil. Precisament l’Ajuntament de Palamós es vincula plenament amb l’impuls d’aquesta nova entitat, mitjançant un conveni de col•laboració, que ahir dimarts (16/02/21) va ser aprovat en el Ple municipal amb la unanimitat de tots els grups municipals representats al consistori.

11 voluntaris/es inicials
L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós està formada actualment per 11 voluntaris/es i és presidida pel palamosí, Martí Lloret, que té una llarga experiència de treball amb el voluntariat de Creu Roja Palamós.

Precisament l’Assemblea local de Creu Roja s’ha sumat al projecte de creació del cos de Protecció Civil de Palamós des del primer moment, aportant els primers voluntaris que l’integren i que en els darrers mesos han rebut la formació especialitzada corresponent, que han realitzat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquest curs té una durada de quatre mesos durant els quals els voluntaris s’han format en els diversos aspectes tècnics i legals de la protecció civil. Aquesta formació se suma als coneixements en emergències sanitàries i primers auxilis que ja tenen aquests integrants del cos de Protecció Civil, fruit de les tasques i els serveis que realitzen habitualment a Creu Roja.

Plenament operatius per Setmana Santa

Un cop realitzats els processos de constitució de l’entitat, formació dels seus integrants i aprovació del conveni municipal de col•laboració, el servei de Protecció Civil de Palamós preveu poder ser plenament operatiu coincidint amb el període festiu de Setmana Santa, un cop s’hagin completat els tràmits administratius que resten amb la Generalitat de Catalunya i després de l’acte de presentació pública que es durà a terme en el decurs de les properes setmanes.

L’Ajuntament de Palamós ja ha adquirit el material tècnic necessari amb el qual dotar el cos, com la uniformitat dels voluntaris/es o el vehicle de suport.

Un cop en funcionament, s’iniciaran campanyes per a la presentació del nou servei, al municipi i les seves entitats, obrint a la ciutadania la possibilitat de formar part del cos com a voluntari/a.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós tindrà com a objectiu del seu treball, participar de manera coordinada amb altres cossos de seguretat en els plans d’emergència que s’apliquin al municipi, així com en diversos esdeveniments que tenen lloc a Palamós durant l’any i que mouen molta gent, vetllant per la seguretat ciutadana de les persones que hi participen i del públic assistent.

Aquest és el cas d’activitats com el Carnaval, el festival marítim Palamós Terra de Mar, la Festa Major del municipi, o la Cavalcada de Reis, entre moltes altres activitats.

També podran actuar en emergències com ara temporals, nevades, inundacions o incendis forestals, donant suport a bombers, policia o serveis sanitaris.

Actuacions vinculades a la Covid
En el cas de les actuacions vinculades a la pandèmia de la Covid, els voluntaris també podran participar en el control i vigilància d’accessos a instal•lacions municipals o sanitàries, o bé el repartiment d’aliments, d’equips EPI o de mascaretes, entre altres accions per a les quals puguin ser requerits.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies