24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Palamós aprova el recàrrec de fins al 50% en l’IBI dels pisos desocupats

Ho ha fet amb l'aprovació del document d'ordenances fiscals per l'any 2023

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple municipal de Palamós ha aprovat les ordenances fiscals pel 2023. Aquestes noves ordenances fiscals, a part d’adaptar-se a la nova legislació, han patit alguns canvis. Hi ha mesures que la regidora Laura Lafarga va voler destacar durant el ple municipal del mes d’octubre.

La més destacada és l’aplicació d’un recàrrec de fins el 50% sobre l’Impost de Bens Immobles (IBI) que es declaren desocupats. La intenció d’aquesta mesura és fomentar el lloguer anual. Una de les altres mesures que es van aprovar dins les ordenances pel 2023, va ser la congelació d’impostos i taxes. Els diferents grups polítics ja havien donat suport a aquesta mesura a la junta de portaveus que es va celebrar durant el mes d’agost.

A part d’aquestes dues mesures, el ple va aprovar altres variacions previstes per les ordenances fiscals del proper any: l’exempció de l’impost de la plusvàlua per mort de mares que hagin estat víctimes de violència de gènere; promoure la bonificació per entrar a l’escola d’adultsdestinada a persones desocupades, que es trobin en situació de vulnerabilitat i persones empadronades a Palamós que tinguin el carnet jove; i la reducció de la taxa d’aparcament a zones blaves i vermelles per les persones que tinguin un immoble en propietat al municipi.

Una àmplia majoria

Les ordenances fiscals es van aprovar amb 15 vots dels partits d’ERC Palamós i Sant Joan, PSC-CP, Junts per Catalunya i Ciutadans. L’únic partit que es va abstenir va ser la CUP de Palamós. La seva representant a l’ajuntament de Palamós, Roser Huete, va destacar durant el ple municipal que la seva abstenció es devia principalment a la dificultat de cobrar el recàrrec sobre l’impost a l’IBI dels pisos desocupats.

El representant de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo, va reconèixer la dificultat de cobrar aquest impost en el ple municipal. Tot i això, des del seu grup han donat suport a les ordenances fiscals per aquest 2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -