17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies

Palamós regularà l’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell-Cap Roig i de S’Alguer-pineda d’en Gori

També s'obrirà la totalitat de places el nou aparcament de Castell, que acollirà uns 600 vehicles

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

 L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que demà divendres, 31 de maig, coincidint amb la mitjanit, es tanqui l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori. El tancament es mantindrà durant tot l’estiu i mentre les condicions meteorològiques facin perllongar el risc d’incendi.

L’Ajuntament de Palamós aplica un any més aquesta mesura amb l’objectiu de potenciar l’ús sostenible d’aquests espais litorals emblemàtics del municipi, i potenciar la seva preservació, garantint la seguretat de les persones i del mateix àmbit, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

La mesura ja es va iniciar puntualment coincidint amb el passat període festiu de Setmana Santa i, des d’aquell moment s’ha repetit durant tots els caps de setmana, però ara, a partir del dia 1 de juny, ja s’aplicarà cada dia fins a final d’estiu i mentre perduri el risc d’incendis forestals.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Precisament als residents se’ls demana la màxima col·laboració per mantenir aquest tancament, apel·lant a la seva corresponsabilitat com a usuaris d’un espai natural tan sensible com aquest. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat. La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca (lateral càmping King’s) permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell. Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Nou espai d’aparcament a Castell

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar al nou espai d’aparcament que s’ha habilitat, fruit del projecte de restauració, integració i ordenació de Castell. Aquest espai es troba ubicat ala zona de la plana més propera a la carretera asfaltada que li dóna accés, i lluny de la visual que es té d’aquest paratge des de la platja, quedant molt més integrat al paisatge. El nou aparcament de Castell dóna alternativa d’estacionament als propietaris de vehicles, que un cop hagin estacionat el seu cotxe, vulguin accedir a peu a cala Canyers, cala Sanià, cala Estreta, a les cales de la zona del Crit, o bé a la platja de Castell. Aquest pàrquing té una capacitat aproximada per uns 600 vehicles, i el cost d’estacionament és de: 5 € per a tot el día; de 3 € per a aquells vehicles que estacionin en aquest aparcament a partir de les 14 h, i d’1 € per als que ho facin a partir de les 18 h. També es pot obtenir un abonament especial per a deu dies que té un preu de 30 €. L’horari de vigilància i de període de pagament tarifat d’aquesta zona d’estacionament serà de dilluns a diumenge de 9 a 20 h. Cal destacar que l’altra zona d’aparcament de Castell, que en aquest cas es troba situada  al final del camí d’accés a la platja (50 places), restarà només oberta exclusivament per a l’estacionament de vehicles de persones acreditades com a discapacitades o amb problemes de mobilitat; i per als serveis ubicats a la platja.

Per tal d’informar a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell, s’utilitzarà el panell lluminós que es troba ubicaen un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dóna accés al camí que condueix a la platja. Aquest panell permet evitar que els vehicles accedeixin a Castell en el cas que l’aparcament estigui complet. Enguany també s’ha tancat el pas de vehicles, i en aquest cas de manera definitiva, els camins interiors que des de La Fosca i el Pla de Torre Mirona donen accés pel pont de la Presa a la plana de Castell. L’objectiu és el de garantir la utilització d’aquests accessos només per a vianants i bicicletes.

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies