10.9 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

Palamós regularà l’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell-Cap Roig i de S’Alguer-pineda d’en Gori

També s'obrirà la totalitat de places el nou aparcament de Castell, que acollirà uns 600 vehicles

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

 L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que demà divendres, 31 de maig, coincidint amb la mitjanit, es tanqui l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori. El tancament es mantindrà durant tot l’estiu i mentre les condicions meteorològiques facin perllongar el risc d’incendi.

L’Ajuntament de Palamós aplica un any més aquesta mesura amb l’objectiu de potenciar l’ús sostenible d’aquests espais litorals emblemàtics del municipi, i potenciar la seva preservació, garantint la seguretat de les persones i del mateix àmbit, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

La mesura ja es va iniciar puntualment coincidint amb el passat període festiu de Setmana Santa i, des d’aquell moment s’ha repetit durant tots els caps de setmana, però ara, a partir del dia 1 de juny, ja s’aplicarà cada dia fins a final d’estiu i mentre perduri el risc d’incendis forestals.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Precisament als residents se’ls demana la màxima col·laboració per mantenir aquest tancament, apel·lant a la seva corresponsabilitat com a usuaris d’un espai natural tan sensible com aquest. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat. La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca (lateral càmping King’s) permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell. Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Nou espai d’aparcament a Castell

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar al nou espai d’aparcament que s’ha habilitat, fruit del projecte de restauració, integració i ordenació de Castell. Aquest espai es troba ubicat ala zona de la plana més propera a la carretera asfaltada que li dóna accés, i lluny de la visual que es té d’aquest paratge des de la platja, quedant molt més integrat al paisatge. El nou aparcament de Castell dóna alternativa d’estacionament als propietaris de vehicles, que un cop hagin estacionat el seu cotxe, vulguin accedir a peu a cala Canyers, cala Sanià, cala Estreta, a les cales de la zona del Crit, o bé a la platja de Castell. Aquest pàrquing té una capacitat aproximada per uns 600 vehicles, i el cost d’estacionament és de: 5 € per a tot el día; de 3 € per a aquells vehicles que estacionin en aquest aparcament a partir de les 14 h, i d’1 € per als que ho facin a partir de les 18 h. També es pot obtenir un abonament especial per a deu dies que té un preu de 30 €. L’horari de vigilància i de període de pagament tarifat d’aquesta zona d’estacionament serà de dilluns a diumenge de 9 a 20 h. Cal destacar que l’altra zona d’aparcament de Castell, que en aquest cas es troba situada  al final del camí d’accés a la platja (50 places), restarà només oberta exclusivament per a l’estacionament de vehicles de persones acreditades com a discapacitades o amb problemes de mobilitat; i per als serveis ubicats a la platja.

Per tal d’informar a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell, s’utilitzarà el panell lluminós que es troba ubicaen un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dóna accés al camí que condueix a la platja. Aquest panell permet evitar que els vehicles accedeixin a Castell en el cas que l’aparcament estigui complet. Enguany també s’ha tancat el pas de vehicles, i en aquest cas de manera definitiva, els camins interiors que des de La Fosca i el Pla de Torre Mirona donen accés pel pont de la Presa a la plana de Castell. L’objectiu és el de garantir la utilització d’aquests accessos només per a vianants i bicicletes.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Novetats de la setmana: Miquel Abras, C. Tangana, Robin Schulz, Clara Peya

Miquel Abras ha publicat aquesta setmana el seu nou disc “La felicitat també plora” i és una de les novetats catalanes destacades d’aquests dies, juntament amb “Perifèria” de Clara Peya.  A l’estat espanyol C. Tangana ha editat “El madrileño”, un treball amb un bon grapat de col·laboracions com les de Calamaro, Kiko Veneno o…

Altres notícies