28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Palamós regularà l’accés de vehicles al centre del municipi

S’ha instal·lat una pilona automàtica retràctil al carrer de Dídac Garrell, i sistemes de senyalització i control

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui dimarts s’ha iniciat el projecte d’instal·lació d’una pilona automàtica retràctil i dels sistemes de senyalització i control corresponents, al carrer Dídac Garrell, en la confluència amb l’avinguda Onze de Setembre.

Aquesta mesura forma part del projecte de prioritzar els espais per a vianants a Palamós, i busca potenciar també l’eix comericial del Barri Vell de la vila i el seu entorn. Es restringirà el trànsit rodat en algunes franges horàries, en aquesta zona cèntrica i comercial, que també inclou la plaça dels Arbres i el carrer de Cervantes.

Les franges horàries s’han consensuat amb els comerciants i veïns del sector. Estaran en període de prova durant els mesos d’hivern i primavera, i seran: de dilluns a divendres de 5 a 9 de la tarda, els dissabtes d’11 del matí a les 12 de la nit, i els diumenges de 10 del matí a 2 de la tarda.

Aquestes restriccions no afecten en cap cas als serveis d’emergències, el transport públic o els veïns que disposin de garatge a la zona, que disposaran d’un comandament a distància que els permetrà entrar.

Les obres s’han iniciat avui i està previst que s’acabin el divendres 30 de novembre. Els treballs són a càrrec d’una empresa especialitzada que ha començat les tasques necessàries per a la instal·lació de l’equip. També s’instal·laran tanques delimitadores, semàfors i senyalització vertical lluminosa. L’obra també preveu la instal·lació d’una càmera que permetrà a la Policia Local visualitzar en tot moment la cruïlla i controlar els vehicles que accedeixin a la zona en moments de tancament al trànsit.

Mentre duri l’obra, el trànsit romandrà tancat al carrer Dídac Garrell, així com al primer tram del carrer Cervantes. Els veïns podran accedir als seus garatges des del carrer Salvador Albert i Pey i per la plaça dels Arbres en direcció contrària. La parada del bus urbà ubicada a la plaça dels Arbres es traslladarà provisionalment a la del Passeig del Mar, davant de l’oficina de Turisme, fins el proper divendres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -